Які перспективи сільського зеленого туризму на Горохівщині

24 Лютого 2017, 09:38
2189

У Горохівському районному центрі зайнятості відбувся семінар з питань організації зеленого туризму.

Засідання пройшло 23 лютого. Взяли участь 11 осіб.

Проаналізувавши досвід організації сільського зеленого туризму в Україні та світі можна зробити висновок, що ця робота у 9-ти випадках із 10-ти не є формою професійного бізнесу. Однак є пристойним періодичним джерелом доходу для сім’ї.

Розвитком агросадиб можуть займатись усі хто бажає. Головне -  мати вільні або умовно вільні житлові приміщення у власних будинках або квартирах, придатні для розміщення і харчування гостей.

Види сільського туризму можуть бути різними:

– короткотерміновий, який включає в себе тільки вихідні дні

– на період відпусток, близько місяця.

– сезонний, певна пора року.

У Горохівському районі агротуристам можна запропонувати відвідати історичні місця, пам’ятки культури та архітектури в Берестечку і не тільки, мальовничі ліси, річки та ставки, розкидані по всій території.

Але ж за яких умов можливий успіх в організації такого виду власної справи?

Із присутніми дійшли висновку, що обов’язковими умовами є комунікабельність господарів, співпраця з партнерами, уміння планувати час та витрати.

Під час обговорення виникли і проблемні моменти в організації сільського зеленого туризму. Зокрема, незадовільний стан сільських доріг, що значно погіршує туристичну привабливість малих населених пунктів.

Однак, в підсумку вирішили, що сільський туризм є достатньо перспективним видом діяльності в нашому районі. Учасники семінару зацікавились цією бізнес-ідеєю та можливістю її реалізації за сприяння центру зайнятості.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024