В які ігри грає православна молодь Горохівщини

25 Лютого 2017, 12:00
2126 Джерело: Горохівське Благочиння

Усім молодим людям властиво прагнути до нових знайомств, духовно зростати, допомагати один одному і просто ставати кращими. Таку можливість невимушеного та дружнього спілкування, напередодні Великого посту мала молодь Горохівщини.

Зустріч близьких по духу та світогляду молодих людей відбулася 24 лютого в приміщенні Мар'янівскьої школи. Про це повідомляє Горохівське Благочиння.

На зустріч завітали люди із сіл: Широке, Борочиче, Борисковичі, Звиняче, Холонів, смт. Мар'янівка та міста Горохова.

Захід розпочався зі спільної молитви, представлення та знайомства. На початку зустрічі до всіх присутніх звернулася директор школи, Ольга Осоховська, яка привітала православну молодь і побажала усім гарно провести час.

Оскільки напередодні, 20 лютого, був день пам'яті загиблих на Майдані, то в честь цього благочинний Мар'янівської округи, протоієрей Микола Черняк, разом з присутніми священиками відслужив заупокійну літію за невинно убієнних українців, що поклали свої життя за Україну та її волю.

Спортивно-пізнавальна зустріч православної молоді Горохівського та Мар'янівського благочинь була досить насиченою. Учасники православних молодіжок Горохівського району мали можливість продемонструвати  свої знання під час цікавого брейн-рингу, перевірити свої знання Святого Письма та дати відповіді на багато різних цікавих логічних завдань. Брейн-ринг супроводжувалось «творчими паузами», на яких представники кожної парафії проводили гру із залом, під час цього розважались усі присутні.

Після інтерактивного конкурсу, в якому перемогла новоутворена Мар'янівська православна молодіжка «Чисті серця», команди хлопців взяли участь у футзальному турнірі.

Переможців нагородили грамотами. Вечір продовжився чаюванням зі смачними млинцями.

Після трапези, настоятель Свято-Іллінського храму села Борочиче, протоієрей Юрій Зарафутдінов звернувся до молоді з повчанням про тверезий образ життя. Після усі дивились фільм «Зелений змій крізь роки», який був знятий силами Волинського православного братства тверезості.

Наприкінці зустрічі, ведучий цього заходу священик, Андрій Гаврилюк нагадав людям про початок Великого посту. 

«Метою нашого зібрання було воцерковити і згуртувати православну молодь, свідомих людей, для яких важливий власний духовний розвиток, втілення християнських цінностей у своєму житті та житті оточуючих. Адже це чудова можливість поспілкуватися, знайти однодумців, друзів, а також провести весело час» – зазначив священик.

Молоді люди подякували дирекції школи та обговорили проведення деяких спільних акцій, зокрема це - спортивний відпочинок після Пасхи, до якого можливо приєднається ще більше православних однолітків

Важливим є те, що православна молодь гуртується з своїми ровесниками, однодумцями на таких спортивних-спортивно розважальних зібраннях. 

«Всі ми володіємо цінним ресурсом - часом, запаси якого є обмеженими. Тому особливої уваги заслуговує вміння цінувати свій час і не марнувати дні нашого життя» – говорилось на заході.





 











 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024