Губинські корівки у теплі, красі й комфорті

02 Березня 2017, 19:35
7540 Джерело: З власного архіву Тараса Щерблюка

На днях, голова районної ради, Тарас Щерблюк відвідав Приватно-орендне підприємство імені Івана Франка. Ферма знаходиться у селі Губин Перший, Горохівського району.

Причиною візиту стало закінчення першого етапу будівництва корівника.

Там, голова райради зустрівся з молодим та перспективним керівником підприємства Олегом Тарараєм. Нагадаємо, йому - 21. Чоловік активно переймає батьківський досвід у веденні сільського господарства, і тим самим примножує родинний бізнес.  Крім того, юний аграрій закінчив Горохівський коледж ЛНАУ з відзнакою і поступив на економічний факультет СНУ імені Лесі Українки.

зліва на право: Олег Тарарай і Тарас Щерблюк
зліва на право: Олег Тарарай і Тарас Щерблюк

Губинське підприємство діє, опираючись на сучасні технології. На фермі все комп'ютеризовано: технолог бачить скільки молока дає кожна корова. Також, у новому сучасному приміщенні, корови дають на 15% більше високоякісного молока.

1

На сьогоднішній день закінчили лише частину приміщення для великої рогатої худоби. Туди входить доїльний зал та сам корівник. Всього у приміщенні має бути 1200 корів, частина, яку збудували вміщає - 250. Та в  підприємстві зазначають, що до літа 2018 року будівництво має повністю завершитись. 

2

Діяльність ПОСП імені Івана Франка, створює 30 додаткових робочих місць, з достойною заробітною платою. Працівникам пропонують відмінні умови праці, у наявності кухня, усі необхідні меблі, холодильники тощо.

«Я приємно вражений від побаченого. Будучи в Європі, я відвідував різні господарські підприємства і скажу вам чесно, не скрізь бачив такі ферми. У Губинському підприємстві є всі умови для праці, воно одне з кращих в Україні. І є зразком для багатьох інших ферм нашої країни і не тільки. Я радий, що воно діє на території Горохівського району.» – говорить про підприємство Тарас Щерблюк.

2

Ферма активно працює. З племзаводу завезли нетелі, породи «українська чорно-ряба». Також мають закупити 400 голів нетелів, породи «голштин» у Німеччині. Це планують зробити цього року.

Отож, завдяки використанню сучасних технологій, можна отримати високі результати. Даний досвід заслуговує на увагу для багатьох господарників. Один раз побачити достатньо, щоб зрозуміти: такі підходи та використання європейських технологій забезпечують зростання виробництва, дають можливість виплачувати достойні заробітні плати працівникам і, як результат, розвивати сільські території.

Закінчуюючи візит, голова райради побажав Олегу Тарараю подальших успіхів у розвитку підприємства, сили та віри у свою справу.

Марія ВАВРИНЮК
 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39