На прийом у відділи ДРАЦС горохівчани можуть записатися онлайн

18 Квітня 2020, 15:13
1374

Юстиція Волині під час карантину ще раз нагадує про можливість записатися на прийом у відділи ДРАЦС онлайн, тобто за допомогою вебпорталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» - це офіційний сервіс щодо подачі заяв або звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, – повідомляє Ольга Семенюк – заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

Метою цієї послуги є оптимізація процедури подачі громадянами заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, забезпечення доступності адміністративних послуг, які надаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану, а також створення сприятливих умов для їх отримання, зменшення черг у відділах.

Тому, скориставшись вебпорталом та не виходячи з дому, ви можете:

  • подати заяви про державну реєстрацію шлюбу; про державну реєстрацію розірвання шлюбу; про державну реєстрацію зміни імені; про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання; про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, або звернення щодо їх формування;
  • оплатити з використанням платіжних систем послуги відділів державної реєстрації актів цивільного стану;
  • здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних для громадян дати та часу;
  • отримати консультації працівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану за результатами розгляду надісланих через вебпортал заяв або звернень.

Звісно ж, подання до відділів ДРАЦС заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення користувача до відділу та подання ним документів.

До слова, найбільшою популярністю на Волині користується послуга подачі заяви на державну реєстрацію шлюбу. І, наостанок, зазначеною послугою ви можете скористатись у будь-якому відділі державної реєстрації актів цивільного стану!

Читайте також: Скільки дітей народилося на Горохівщині у 2020 році

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39