Пасха на карантині: як у Горохівському храмі святкували Великдень

19 Квітня 2020, 11:15
Свято-Вознесенський храм 1991
Свято-Вознесенський храм

У цьому році у Свято-Вознесенському храмі в Горохові найбільше християнське свято відзначили в умовах карантину.

Великоднє богослужіння чи не вперше проходило без великої кількості прихожан та традиційних обіймів та поцілунків на знак привітання з Христовим Воскресінням. Безпосередньо у храмі, окрім церковнослужителів, були присутні лише члени церковного хору. Усі в масках та на відстані півтора метри один від одного.

Хоч саме богослужіння проходило за звичним сценарієм про надзвичайність ситуації нагадав митрополит Епіфаній у своєму посланні, яке зачитав отець Андрій Сидор.

«У надзвичайних умовах ми зустрічаємо цього року Світле Христове Воскресіння. Як і завжди в історії, наша помісна Українська Православна Церква розділила з народом його тягар – карантинні обмеження. (…) На жаль, більшість із вас мають залишатися сьогодні  у своїх оселях,  але попри зовнішні обмеження ми єднаємося у великодній радості, бо воскресіння Христове долає все – і час, і простір!» – йдеться у зверненні.

На завершення богослужіння священник почав освячувати великодні кошики прихожан, які до самого ранку по черзі приходили на подвір’я храму. 

Навіть, у масках, з дотриманням дистанції та напівпорожнім храмом, віряни змогли сповнитися тією надією, яку у всі часи дає їм Христове Воскресіння.   

Читайте також: Розклад великодніх богослужінь у Свято-Вознесенському храмі Горохова 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024