Біля села Ржищів горіло торфовище

21 Квітня 2020, 12:19
1393

У період з 13 по 20 квітня підрозділи пожежно-рятувальної служби області здійснили 89 виїздів на гасіння пожеж, вісім виїздів на проведення аварійно-рятувальних робіт. Внаслідок пожеж дві людини загинуло.

Про це повідомила пресслужба волинських рятувальників.

14 квітня на місці пожежі, що трапилася у житловому будинку у селі Павлівка Іваничівського району, виявили тіло пенсіонерки 1937 року народження. Ймовірна причина виникнення пожежі – порушення правил експлуатації побутових газових приладів.

16 квітня у селі Тур Ратнівського району у дерев’яному житловому будинку під час гасіння пожежі виявили тіло власниці будинку – громадянки 1988 року народження. Пожежу ліквідували працівники 14-ї ДПРЧ УДСНС України у Волинській області та місцевої пожежної охорони села Тур. Ймовірна причина пожежі – необережність власниці під час куріння.



За тиждень рятувальники ліквідували 36 пожеж трав’яного настилу на площі 49,62 гектара, п'ять пожеж торфу на площі 8,8 гектара. 13 квітня о 12:00 у селі Шменьки Ратнівського району (урочище «Запарина») виникло загоряння торфу та чагарників на площі 2,5 гектара. Його ліквідували рятувальники 14-ї ДПРЧ УДСНС України у Волинській області, допомагали сім людей із місцевого населення.

15 квітня біля села Піща Шацького району (урочище «Бойова») рятувальники приборкали загоряння торфу на площі 1 гектар, а 16 квітня у селах Костюхнівка Маневицького, Гупали Любомльського та Ржищів Горохівського районів працівники ДСНС ліквідували загоряння торфу на загальній площі 4,8 гектари. 

Пожежі ліквідовані рятувальниками державних пожежно-рятувальних підрозділів, а також залучались працівники команди місцевої пожежної охорони сіл Костюхнівка та Стоянівського торфобрикетного заводу. Для гасіння пожеж залучені 58 осіб особового складу, 18 – місцеві жителі, 10 пожежних автоцистерн та 5 мотопомп, 3 трактори.

18 квітня у селі Володимирівка Володимир-Волинського району виникло загоряння торфу на площі 0,5 гектара. Його ліквідували зусиллями працівників 7-ї ДПРЧ УДСНС України у Волинській області. Було залучили шість осіб особового складу, пожежний автомобіль, 3 трактори Т-150 з бочками 10 тонн.

За тиждень працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Волинській області  вилучили та знешкодили 103 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Знешкодження проводилося в Турійському, Луцькому, Іваничівському, Ковельському, Локачинському, Ківерцівському, Любомльському районах.

Читайте також: Верховна Рада підвищила штрафи за підпал сухостою у 18 разів




Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024