З правил дорожнього руху запустили нові екзаменаційні білети

06 Березня 2017, 21:41
1616

Вперше в Україні тести з правил дорожнього руху винеслина громадське обговорення. У рамках реформування сервісних центрів Міністерства Внутрішніх Справ планується  впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчення водія.

Повідомляє Головний сервісний центр МВС України.

Першим етапом стане запуск нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху. 2 березня вперше в Україні тестову версію електронних екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху винесли на громадське обговорення. Основна мета – виключити логічні помилки, а також сформувати білети відповідно до категорій водійських посвідчень.

До експертної групи увійшли представники профільних організацій з підготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та співробітники Головного сервісного центру МВС. Разом вони розробили 2500 питань з ПДР.

«Наша мета – зробити процес змін максимально прозорим та дослухатися до усіх порад. Відповідно, після підготовки та перегляду екзаменаційних білетів з Правил дорожнього руху, ми вирішили відкрити на один місяць тестову версію на сайті Головного сервісного центру МВС. Усі профільні експерти та  пересічні водії, матимуть змогу написати нам свої пропозиції» – розповів керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.  

Відтепер офіційному ресурсі Головного сервісного центру МВС – протягом місяця кожен охочий зможе переглянути запропоновані нові білети з ПДР та написати свої пропозиції. Для цього необхідно зайти на сайт та пройти тест за обраною категорією. Після кожного білета є кнопка «Маю пропозицію до запитання», де у онлайн-формі можна залишити свої коментарі.

Після місяця тестування нових білетів та проведення детального аналізу усіх пропозицій та листів, експертна група внесе корективи та запустить у дію нові екзаменаційні білети.

Півроку тому вперше були оприлюднені списки акредитованих автошкіл – їх можна знайти на вже згаданому сайті у розділі «Автошколи». Серед усіх міст, у списку можемо побачити і Горохів.

Також планується запровадження системи відкритих рейтингів навчальних закладів із підготовки та перепідготовки водіїв. Наразі в Україні функціонує 1641 заклад з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024