На Горохівщині вкотре зарибнили Хрінницьке водосховище

28 Квітня 2020, 10:17
2372

Поблизу села Липа Горохівського району відбулося чергове зариблення Хрінницького водосховища.

Вселення здійснювали 26 квітня з ініціативи та за рахунок групи рибалок-любителів та власників дач, розташованих в селі Липа. Метою вселення стало відновлення популяції аборигенної іхтіофауни водойми.

Так, до водосховища випустили 20 тисяч екземплярів п’ятиденних личинок щуки. Вага одного екземпляра малька становила 0,1 грамів кожна.

Контроль за зарибненням здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Зарибок для вселення виростили в ставовому рибному господарстві у селі Перемиль Горохівського району Круковського Ю. В. Потужність цього господарства за 2019 рік становить 64 тони вирощеної риби та 4 млн 100 тисяч екземплярів вирощеного малька.

 

Читайте також: У Хрінницьке водосховище запустили майже тонну риби

 «Дякуємо усім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов.

Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу», - прокоментував начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Закликаємо громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.


1





 

Довідково: вперше цьогоріч зариблення Хрінницького водосховища, поблизу с. Липа Горохівського району Волинської області відбулося 17 березня. Тоді до водойми випустили 3 851 екз. риби, загальною вагою 870 кг. Було вселено 680 кг коропа, 150 кг товстолоба та 40 кг білого амура. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024