У Пісках колишній настоятель храму будується на городі

29 Квітня 2020, 13:40
Будівництво. Фото ілюстративне 4422
Будівництво. Фото ілюстративне

У селі Піски на присадибній ділянці поблизу сільської ради зводять будівлю.

Мешканці села кажуть, що це буде церква, адже ділянка належить колишньому настоятелю пісківського храму Богдану Христинцю.

Селяни викликали поліцію, бо будівництво, ймовірно, не має відповідних дозволів. А також звернулися до управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області. До того ж, будівельники порушували карантинні заходи – працювали без масок і рукавичок. Про це Район.Горохів розповів місцевий житель Олег Кандиба. За його словами, будівництво активізувалося 28 квітня – на фундаменті почали зводити стіни з піноблоків.

Про факт такого виклику Район.Горохів підтвердив начальник сектору моніторингу Горохівського відділу поліції ГУ НП у Волинській області Артур Жишко. 

«Факт зареєстрований 28 квітня. З’ясовуються підстави законності будівництва. Будуть надіслані запити в державні установи, які видають дозвільні документи, і вже після того буде зрозуміло, чи є порушення. На даний момент ми не знаємо, що саме там будують. З приводу порушення карантинних заходів – вони на приватній території, тож говорити про порушення карантину ми не можемо», – повідомив Артур Жишко. 

Олег Кандиба розповів, що після того, як поліція поїхала, будівельники через годину-дві відновили роботу. А 29 квітня стіна вже досягла висоти людського зросту.  

«Робота кипить. День-два – і вже буде збудоване. Священник сьогодні, 29 квітня, повіз риштовки на будівництво. Очевидно, з землі вже не дістають, щоб мурувати», – зазначив місцевий житель.

Нагадаємо, у лютому 2019 року місцева парафія Святогеоргіївського храму УПЦ МП вирішила приєднатися до Православної церкви України. Таке  рішення не підтримав настоятель храму Богдан Христинець і три десятки прихожан, які навіть погрожували судом 345 односельчанам, які  захотіли перейти під юрисдикцю ПЦУ.  Про всі торішні перипетії, пов'язані з місцевою церквою можна почитати за тегом Піски

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024