Горохів: пройшов семінар-навчання для садівників, ягідників, фермерів та одноосібників

13 Березня 2017, 16:48
2509

Відбувся семінар-навчання для ягідників, садівників, фермерів та одноосібників. Захід пройшов 10 березня в залі засідань районної ради.

Ініціатором його проведення виступив Роман Юхимчук - голова нещодавно створеної  Горохівської районної асоціації ягідників і садівників «ГОРОХІВ САД», а допомогли організувати цей семінар Горохівська районна рада і управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації.

Чимала кількость аграріїв завітала на захід, при чому не лише місцевих, а й з інших районів Волині, й навіть, з Радивилова сусідньої Рівненської області. Такий інтерес до цього заходу проявився, мабуть, завдяки важливим для аграріїв питань, які були висвітлені і розглянуті на семінарі. А це:

- засоби захисту рослин та біодобрива;

- вирощування ягід та овочів на органічній основі, переваги і перспективи екологічно чистої продукції;

- ринок збуту ягід й пошук шляхів формування оптових партій вирощеної продукції;

- особливості оподаткування діяльності фермерів та одноосібників;

- діючі програми підтримки сільгоспвиробників;

- інші.

В якості лекторів і доповідачів на семінарі-навчанні виступили:

Володимир Сіленко - кандидат сільськогосподарських наук, агроном компанії БТУ «Центр»,

Юрій Зубаль - офіційний представник компанії БТУ «Центр» у Волинській області,

Віталій Пахольчук - директор Волинського дослідного природничого центру,

Пузняк Оксана - заступник директора Волинського дослідного природничого центру,

Віталій Хінцінський - заступник директора з постачання ЗЗР, добрив, насіння ТзОВ «Вілія-Трейд», 

Ростислав Войтюк - директор Волинського обласного учбового центру АПК, Віктор Попрожук - регіональний представник компанії «Нуфарм»,

Анатолій Лук'янчук - менеджер зі збуту ЗЗР та біодобрив ТОВ «Спектр-Агро»,

Олександр Захарчук - голова фермерського господарства «Берест»,

Руслана Дейнега - начальник Горохівського відділення Володимир-Волинської ОДПІ.

Також у семінарі взяли участь Юрій Горбенко - директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації, Тарас Щерблюк - голова Горохівської районної ради, Микола Панасюк - начальник управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації, Оксана Камоцька - начальник відділу агропромислового розвитку управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації, Леонід Кравчук - голова постійної комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів та надзвичайних ситуацій.

Про зміни у податковому та земельному законодавствах повідомили  Руслана Дейнега та директор Горохівського відділення Держгеокадастру у Волинській області Сергій Рубаха

Ірина Рабінська, директор Горохівського районного центру зайнятості, запропонувала шляхи співпраці між центром зайнятості та присутніми у залі. 

Цікавою виявалась розповідь Володимира Сіленка, котрий пояснив, як з наукової точки зору виростити сад без пестицидів. Темою виробництва та реалізації насіння картоплі з присутніми поділився Віталій Пахольчук.

Також обговорювалися питання кредитування сільгосповиробників, придбання якісного насіння та посадкового матеріалу, надання послуг елеватора та сільськогосподарської техніки. Семінар пройшов інформаційно насиченим, було задано багато запитань, на які присутні отримали кваліфіковані відповіді.  
















 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром