Уродженець Горохівщини тричі зіграв Шевченка

12 Березня 2017, 18:44
1343
У народного артиста України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, актора Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Петра Панчука (на фото) воістину унікальна творча доля. Пише газета «Волинь»

Образ Кобзаря йому судилося відтворити у трьох різних спектаклях на сценах трьох різних театрів. На сцені франківців він переконливо зіграв роль Тараса Шевченка у «Божественній самотності» (режисер Олександр Білозуб), а ще — у виставі Сергія Проскурні в Черкасах та у виставі «Всюди один» режисера Михайла Резніковича на сцені Театру російської драми у Києві.

— З образом Тараса Шевченка в моєму житті справді щось особливе, навіть сакральне, — сказав актор в одному з інтерв’ю. — І, можливо, почалося це з шестилітнього віку, коли наш голова колгоспу подарував мені «Кобзар». Книга з того моменту щось зрушила в моєму світосприйнятті. Щось змінила.

Нагадаємо, що родом Петро Панчук із села Лобачівка Горохівського району, де створив сільський театр. У ці дні талановитий актор святкує свій 60-літній ювілей, з чим його щиро вітаємо і зичимо нових творчих здобутків!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024