Тепер з області перевірять, чому в Горохові абияк звели пандуси для інвалідів біля аптек і магазинів міста

14 Березня 2017, 09:03
2267

Про це з присутніми на засіданні громадської ради  вели діалог голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, заступник Горохівського міського голови Максим Ящукевич, головний архітектор району Микола Стопачинський, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Тивонюк.

Уже давно не зрушує з місця проблема, як із дотриманням всіх вимог облаштувати для інвалідів-візочників доріжку від перукарні до райспоживспілки. Вирішили звернутися до міської ради, щоб до 1 квітня цього року її спеціалісти розпочали виробляти проектну-кошторисну документацію. Не без підстав обурювалися абияк збудованим пандусам біля аптек, магазинів тощо. Їх відповідність нормам будівництва довірять перевірити спеціальній комісії з області.

Спілкувалися і про цікаві ідеї, які Людмила Бондар презентувала від «Центру жіночих ініціатив «Марія».

Їх ця громадська організація береться втілювати в європроект щодо запровадження громадського бюджету. «Родзинка» в тому, що громадськість зможе розпорядитися часткою коштів із міського бюджету.  Для цього місцяни  мають висловити свої пропозиції задля розвитку міста і аргументувати їх потрібність. Реалізація фінансуватиметься з громадського бюджету після голосування горохівчан.

На думку Максима Ящукевича, така ініціатива стимулюватиме і молодь, і старших до активної участі в творенні сучасного Горохова.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024