У мобільному додатку «Дія» з’явилася автоцивілка

14 Травня 2020, 08:12
874

Автоцивілка тепер є у мобільному застосунку «Дія», але вона відображається тільки у власників авто.

Для того, щоб її отримати у власному смартфоні потрібно оновити «Дію» до версії 1.7.2. Про це інформує пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

 

«Мобільний застосунок робитиме запит за номером авто в систему МТСБУ щодо наявності страхового поліса. Якщо у вас дійсний поліс, в меню техпаспорта ви зможете бачити рожеву бігучу стрічку «страховий поліс дійсний». А якщо термін дії полісу закінчився, жовту – «страховий поліс не дійсний», – розповів про принцип роботи автоцивілки у смартфоні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перевірити дійсність страхового поліса можна за допомогою QR-коду, який зчитується через будь-який смартфон, де встановлена «Дія». Задля безпеки код дійсний лише три хвилини.

Сьогодні для українців доступні цифрові водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, автоцивілка, ID-картка, закордонний біометричний паспорт та студентський квиток у мобільному застосунку «Дія».

Документи у «Дії» ретельно захищені: дані ідентифікованого громадянина оновлюються відповідно до реєстру при кожному входженні в застосунок. Кожні три хвилини генерується новий QR-код, відсканувавши який можна пересвідчитися у справжності документа. Архітектура мобільного застосунку побудована таким чином, щоб на серверній частині взагалі не зберігати персональні дані користувачів. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах – використовується подвійне шифрування.

«Ми зробили великий крок вперед відносно діджиталізації галузі автострахування, бо від сьогодні поліс страхування є в мобільному застосунку «Дія». А це більше, ніж 8 мільйонів полісів внутрішнього автострахування по всій країні. І з кожним роком власників автоцивілки стає все більше. Галузь автострахування активно розвивається в напрямку цифрових технологій та інформаційної прозорості. І за останні роки нами запроваджено ряд електронних сервісів, які роблять життя сучасного українця простішим і більш зручним: це електронний поліс, електронний європротокол, система прямого врегулювання, електронні сервіси МТСБУ. В електронному вигляді складаються вже майже 25% договорів ОСЦПВ, загальна кількість яких склала вже більш ніж 1,5 мільйона договорів», – додав Генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України Володимир Шевченко.

Страхові компанії модернізували свою роботу і вже працюють онлайн щодо продажів полісів та обслуговування клієнтів. Завдяки мобільному застосунку «Дія» створена єдина інформаційна система, в рамках якої будуть взаємодіяти та обмінюватися інформацією всі бази даних, залучені в процесі забезпечення життєдіяльності громадянина, в тому числі безпеки дорожнього руху.

Читайте також: В Україні запускають мобільний додаток аби стежити за дотриманням самоізоляції

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024