Волинські лісівники понесли збитки через арешти вантажівок з лісом

15 Травня 2020, 14:54
1025

Лісогосподарські підприємства Волині понесли збитки через арешти автомобілів та лісопродукції.

Арешти виявилися безпідставними – повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

13 травня на сайті ГУ НП у Волинській області з’явилася публікація про затримання трьох вантажівок із деревиною нібито сумнівного походження.

Лісівники інформують, що в результаті перевірок жодних порушень не виявили.  У деяких випадках суд виніс відмову про арешт, в інших – зняв арешт на лісопродукцію та автомобілі.

«Нам не відомо, з якою метою проводили безпідставні арешти, блокували роботу лісогосподарських підприємств, на штрафмайданчиках затримували автомобілі з лісопродукцією, в результаті чого лісогосподарські підприємства понесли збитки», – заявляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Щодо кожного окремого факту лісівники дають пояснення:

12 травня працівники Камінь-Каширської поліції затримали автомобіль ЗІЛ, завантажений «кругляком». Власником майна є ДП «СЛАП «Любешівагроліс». Наступного ж дня працівники поліції провели перевірку – жодних порушень у результаті не виявили. Автомобіль та деревину вже повернули лісогосподарському підприємству.

Аналогічна ситуація сталася у Ковелі. Транспортний засіб, завантажений деревиною дуба, арештували з підозрою на невідповідність документів. 14 травня Ковельський міськрайонний суд виніс ухвалу про відмову в задоволенні клопотання слідчого про накладення арешту на вищевказану деревину та транспортний засіб (судова справа №159/1265/20).

Вантажний автомобіль ЗІЛ із причепом, водій якого перевозив 79 сосен, затримали у м. Камені-Каширському та доставили на арештмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Деревина та автомобіль належить ДП «Камінь-Каширське ЛГ». 15 травня відбудеться судове слухання у цій справі, про результати якого повідомить пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Лісівники також зазначають, що подібні ситуації раніше вже були у Горохівському районі. Зокрема, 10 квітня працівники поліції Горохівського ВП ГУ НП у Волинській області зупинили автомобіль із сосною та затримали на штрафмайданчику до з’ясування обставин. Мотивація – перевезення відбувалося без дозвільних документів. Проте 7 травня Волинський апеляційний суд своїм рішенням постановив повернути автомобіль та вантаж у зв’язку з відсутністю будь-яких порушень (судова справа №155/469/20).

17 березня в місті Любомль працівники поліції Любомльського ВП ГУ НП у Волинській області затримали автомобіль, навантажений деревиною. Перевозили кругляк сосни, заготовлений в результаті рубки ДП «Шацьке УДЛГ». Причина зупинки та арешту – підозра на сумнівне походження деревини. 14 квітня Любомльський районний суд звільнив автомобіль з-під арешту. А 28 квітня суд зняв арешт із лісопродукції (судова справа №163/822/20).

30 березня затримали автомобіль на території Замлинського лісництва ДП «Любомльське ЛГ». Підстава – підозри районного відділу поліції щодо невідповідності у документах. Автомобіль арештували. До справи залучили незалежних експертів, працівників  СБУ, проводили перевірку. За рішенням Апеляційного суду у Волинській області зняли арешт із автомобіля та лісопродукції (судова справа №163/975/20).

У пресслужбі волинських лісівників наголошують:

«Волинське ОУЛМГ та державні лісогосподарські підприємства особливо зацікавлені у виявленні будь-яких порушень та злочинів, пов’язаних із заготівлею та перевезенням деревини. Крім того, відкриті до співпраці з правоохоронним органами та громадськістю. Готові надати запитувану інформацію оперативно та у відповідні терміни», – йдеться у повідомленні.

До слова, із судовими ухвалами, про які повідомили вище, можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024