Погуляйко «закріпив» райони за своїми заступниками: хто координуватиме Горохівщину

16 Травня 2020, 09:52
Юрій Судаков 2142
Юрій Судаков

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко, його заступники та керівник апарату поділили між собою функціональні обов’язки.

Відповідне розпорядження днями підписав Юрій Погуляйко. Про це повідомляє ВолиньPost.

У додатках до розпорядження, зокрема, прописані обов’язки голови, кожного із заступників, керівника апарату, а також розписано, хто які райони координує.

Здійснення координаційної діяльності щодо усіх районів Волині поділили між усіма заступниками голови ОДА та керівником апарату ОДА Юрієм Судаковим.

Зокрема, заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик координуватиме такі райони: Локачинський, Ратнівський, Рожищенський та Турійський.

Інший зам – Олександр Троханенко – куруватиме Володимир-Волинський, Любомльський, Ківерцівський, Луцький район, міста Володимир-Волинський та Луцьк.

Заступниця Погуляйка Тетяна Щербак «закріплена» за Камінь-Каширським, Ковельським, Любешівським, Старовижівським районами, містами Ковель та Нововолинськ.

Керівник апарату Волинської ОДА Юрій Судаков координуватиме діяльність Горохівського, Іваничівського, Маневицького та Шацького районів.

Функціональні обов’язки голови ОДА, його заступників та керівника апарату у цьому розпорядженні виписані пунктами.

Хто такий Юрій Судаков

Що відомо про Юрія Судакова, який координуватиме Горохівщину, повідомив канал соціальних новин «Перший» у статті «Погуляйко і його люди. Хто є хто у кабінетах Волинської ОДА».

Керівник апарату Юрій Судаков прийшов працювати на Волинь без гучних представлень. Про призначення стало відомо після оприлюднення на сайті ОДА розпорядження про розподіл функціональних обов’язків.

43-річний Юрій Судаков – уродженець смт Молодіжне Сімферопольського р-ну. Правда, в офіційній біографії на сайті ОДА, на відміну від декларації, вказане місце народження – м. Алупка, Крим.

Має юридичну освіту. Працював на різних посадах: від секретаря судового засідання та помічника голови суду Господарського суду АР Крим - до головного спеціаліста сектору з питань запобігання та протидії корупції Міністерства палива та енергетики України (2011) чи головного спеціаліста Апарату Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики (до квітня 2015 року).

Власне, чим займався Юрій Судаков після квітня 2015 аж до 2019, - невідомо.

Згідно з декларацією та даних публічних реєстрів, Юрій Судаков був власником такого собі столичного ТзОВ «Центр допомоги пенсіонерам «Гідне життя». Основний вид діяльності – «надання послуг з догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів». Згодом власником ТзОВ  стала Судакова Наталія Калениківна (відповідно до декларації, таке ж ім’я має дружина Юрія Судакова). Вона ж є засновником ТзОВ «Інноваційні біотехнології».

Що цікаво, як підтверджує сервіс Opendatabot, обидві бізнес-структури фігурують в одному кримінальному провадженні. Відкрите воно було Головним слідчим управлінням Нацполіції України ще у липні 2016-го, де групу осіб запідозрили у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 190 КК України (створення злочинного угрупування та привласнення майна в особливо великих розмірах).

«Досудовим розслідуванням установлено, що учасники злочинної організації вводили в оману потерпілих щодо діяльності в Україні іноземних лікарів, проводили уявні процедури лікування по телефону та вигадуючи різноманітні захворювання, схиляли потерпілих до купівлі біологічно - активних добавок під виглядом дорогих іноземних лікарських засобів, які доставлялись останнім за допомогою служби кур'єрської доставки», - йдеться в одній із ухвал Печерського районного суду Києва, які стосуються цього провадження.

 «Метою діяльності створеної злочинної організації було особисте і системне, внаслідок ієрархічної зорганізованості та створення мережі злочинних осередків, збагачення її учасників з корисливих мотивів, у спосіб протиправного заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах у великої кількості громадян (переважно з числа одиноких громадян похилого віку, оскільки вони є найбільш вразливими та довірливими особами та в силу свого віку хворіють різноманітними захворюваннями), шляхом обману та зловживання довірою, а саме повідомлення останнім неправдивих відомостей про існування та діяльність на території України медичних установ, в котрих нібито працюють особи з вищою медичною освітою - лікарі, у тому числі з інших країн, які за допомогою вигаданих та неіснуючих новітніх технологій та препаратів, у тому числі нібито іноземного виробництва, можуть здійснювати лікування різноманітних захворювань, у тому числі тяжких та не виліковних і як наслідок подальшого отримання грошових коштів у вигляді оплати за проведені вигадані процедури лікування та доставлені препарати», - йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 10 квітня 2018 року, що стосується цього ж кримінального провадження.

З огляду на серйозність звинувачень редакція «Першого» звернулася із запитом  до Головного слідчого управління Нацполіції України, щоби дізнатися про те, чим завершилося розслідування діяльності цього злочинного угрупування. Саме це слідче управління і здійснювало досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016140040002434 від 21.07.2016.

Що робить на посаді?  

Відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА, Судаков організовує роботу апарату облдержадміністрації, контролює виконання розпорядчих і нормативних документів президента, уряду та голови ОДА, координує роботу з органами виконавчої влади у районах та з органами місцевого самоврядування. А також проводить конкурси на зайняття вакантних посад, вирішує питання матеріального заохочення працівників апарату тощо.

«Юрій Судаков справляє враження компетентного управлінця. От він якраз працює. Іноді здається, що саме ця людина насправді здійснює непублічне керівництво областю. Таке обережне керівництво. Хоча його біографія, точніше білі плями в ній після весни 2015 року, викликають багато запитань», - каже один з працівників ОДА.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024