«Дивилися на ніс комара, збільшений у 400 разів» - у Горохові відбувся науковий пікнік

15 Березня 2017, 20:43
2771

Ідею проведення наукового пікніка для  франківців учитель географії Ольга Киричук привезла з однієї з луцьких шкіл. Цей захоплюючий інтерактивний експеримент із інтригуючою назвою в Україні поки що стартував у небагатьох великих містах. Серед них і Горохів, презентація відбулась у  ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 імені Івана Франка. Пише газета «Волинь»

«То чому б не спробувати поєднати нашу багату наукову діяльність із забавою і спробувати в ігровій формі продемонструвати свої можливості? «Це ж теж чудова нагода для учнів ще більше полюбити улюблений предмет, лінькуватих – зацікавити ним, а всім разом закріпити отримані на уроках знання», – міркували мудрі вчителі.

Заручившись у цьому відповідальному новаторстві підтримкою директора школи Віктора Савчука, вчителі сміливо реалізували цей чудовий задум.

«Галявиною» для велелюдного свята   вибрали спортзал, в якому облаштували 5 природо-математичних платформ. Лідером кожної школярі обрали умілих учителів-предметників: біологічної – Наталію Шеренговську, географічної – Ольгу Киричук, хімічної – Раїсу Дацюк, фізичної – Галину Хринюк, математичної – Світлану Грищук, Оксану Пушкарську, Ірину Тимчук.

Оце так дали волю і знанням, і фантазії! Аж 18 столів заставили мікроскопами, муляжами, хімічними препаратами, встелили пазлами, бинтами, географічними картами. Підійшовши до них після влучного представлення команд, можна було побачити у мікроскопах досліджений франківцями … ніс комара, збільшений у 400 разів. 

Із завідувачем Горохівського відділення комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги і медичної катастрофи» Валерієм Міндюком учні вчилися надавати медичну допомогу у різних випадках.

Також, мали змогу скласти кубик Рубіка, вкласти уявну кімнату паркетом, прорахувати в розумі затрати до мінімальних,  відтворити карту світу, випити філіжанку кави, яку теж досліджували на очах… Словом, пікнік удався на славу! Його в один день провели і для старшокласників, і для учнів 3 – 6 класів. І менші і старші довели, що наука – це все, що нас оточує в щоденному житті!

До слова і експериментів школярство припрошували ведучі дійства, десятикласники Богдана Брикайло і Максим Луцюк. Почесну місію координатора свята на «відмінно» виконала заступник директора школи з навчально-виховної роботи Ірина Тимчук. І всі її одержимі, завзяті колеги, які переконані, що науковий пікнік уже став улюбленцем допитливих франківців  і приживеться у школі гарною традицією.


 

Коментарі
16 Березня 2017, 22:29
Мммм... .як цікаво!!!!Хочу до шко-о-о-ли хоч на день!!!!!!!Скучила за вами шалено!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024