Угринів і Михлин уже можуть законно приєднатися до ОТГ в Луцькому районі

18 Березня 2017, 18:45
4357

Громади, в які хочуть увійти села з різних районів, нарешті отримали право на життя.

14 березня парламент ухвалив законопроект №5220 щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

За цей проект рішення проголосували 232 народних депутати. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Нагадаємо, відсутність підстав для призначення перших виборів в громадах, створених на межі районів або навколо міст обласного значення, ЦВК обґрунтовує необхідністю спочатку внесення Верховною Радою України змін до меж відповідних районів. Хоча за зверненням Мінрегіону парламентський комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування надав роз’яснення, де йдеться, що вибори в зазначених випадках можна призначати і без внесення змін до меж районів.

Так, до Городищенської об'єднаної територіальної громади Луцького району планували увійти Михлинівська та Угринівська сільради Горохівського району.

Згаданий закон таки має поставити крапку в поневіряннях громад. Проте, для того аби він набрав законної сили, його має підписати ще президент. І вже тоді ЦВК не матиме аргументів проти призначення виборів у таких ОТГ.

Коментарі
19 Березня 2017, 09:42
Надіюсь як громада створиться і Угринів перейде до Луцького району то Турак складе повноваження депутата обласної ради і піде нах. Луцький район (куда він завів Угринів) то його ж не обирав, все буде тоді чесно і справедливо. Але справедливо і чесно то не про Турака.
19 Березня 2017, 17:00
Люблять угринівця Турака, ой як люблять
20 Березня 2017, 17:10
Тут дивно чому наша районна влада мовчить. Наскільки мені відомо на об'єднання Горохів+Пірванче+Мирків влада відреагувала позовом. Саме дивно що позов подав житель міста Юра Корольчук. А дивно тому, що місто реально виграє від об'єднання.<br/><br/>Дивна поведінка влади? Я думаю що навіть дуже. Проти Турака кишка тонка???? Чи бізнесмен бізнесмена боїться зачепити.
20 Березня 2017, 23:13
Чи бізнесмен бізнесмена боїться зачепити, тобто Щерблюк Т.В. -Турака А.А ( так Щерблюка Т.В. - Турак А.А. до влади і привів... і він йому вдячний за все)
21 Березня 2017, 08:00
Цікаво а в чому реально виграє місто від обєднання? Написати що реально виграє не тяжко а поясніть в чому саме цей виграш, тут слабо. Може виграш в тому як і в інших районах де постворювали такі мікрогромади, і на даний час закривають всі районні заклади соціального значення такі як будинки школяра, музичні школи, спортшколи, територіальні центри, бібліотеки так як фінансування в районах не вистачає, а обєднана громада своїх створювати також не має можливості. Так в чому реальний виграш? Тяжко подивитися які зараз проблеми в Тернопільській області де настворювали дуже багато громад і які зараз хочуть вийти назад а не можуть, саме легше написати про якийсь міфічний реальний виграш.
21 Березня 2017, 10:27
Юра не звізди. Може пора думати за свою громаду а не за район. Район з такими &quot;керівниками&quot; нікому не потрібен. Давно потрібно ліквідувати.
21 Березня 2017, 12:25
ВВВ по перше я не Юра а по друге при чому тут район? ти про працівнків всіх соцільних сфер подумав? куда їм подітися після ліквідаці? Куда подітися дітям після закриття музичних таспортивних шкіл?. Чи може тобі Годик сказав що створить нові. Ні, він сказав що в обєднаній громаді тій яку планують не створить нічого іі це проблеми не обєднаної громади. А що до керівників району, так в місті нічим не кращі, хіба що легше буде з рахунок лохів з Миркова та Пірванча розраховуватися за памятник Шевченкові з Рижуком)))
21 Березня 2017, 17:14
Оскільки тут пішла мова про мене то мушу вставити паро абзаців)<br/><br/>Виграш м. Горохів у разі реалізації обєнання громад формату Горохів-Пірванче-Мирків (далі по тексту ГПМ) полягає у можливому отриманні коштів з бюджету на розвиток інфраструктури.<br/><br/>Для прикладу - аналітики, як з сторони прибічників та і противників реформи самоврядування в Польщі вказують одинакові позитивні результати проведеної реформи: <br/>1. Формування територіальної політики; <br/>2. Покращення якості управління (місцевої влади). <br/>Зверніть увагу - говорять лише про стратегічні результати, ніхто із експертів не зосерджується на ситуативних чи &quot;шкурних&quot; (ремонт доріг, благоустрій, покращення інфраструктури т.д.), оскільки, останні є похідними від регіональної політики та якості управління. <br/><br/>У випадку реалізації формату ГПМ позитивні результати уже втрачені через формальне обговорення та повну відсутність консультацй з громадскістю. Через відсутність відкритого обговорення і вивчення питання таке обєднання не в змозі профінансувати існуючу в місті інфраструктуру і одночасно позбавило б районний бюджет її утримувати (матеріали громадських слухань по обєднанню і сучасні публікації про подібні проблеми у інших уже обєднаних громадах).<br/><br/>На даний момент в розробці спосіб включення проекту &quot;Кластер реформ&quot;, котрий покликаний забезпечити спільний системний підхід до реформи, досягнення в першу чергу стратегічних завдань із застосуванням наявних та іноваційних механізмів. При запропонованому підході ситуативні питання зможуть вирішувати системно та ефективніше.
22 Березня 2017, 15:44
Про статтю - обєднання громад де передбачається участь сіл Угринів і Михлин якраз і є продуктом формування територіальної політики, котра, звичайно в дусі нашого часу має патерналістський харктер (побудована навколо окремих політиків чи якщо хочете олігархів). Така ситуаціє є продовженням національної політики та ситуації із діяльністю громадських організацій. <br/>Як висновок - впровадження реформ варто супроводжувати заходами для активації дійсно громадських рухів та впровадження діяльності партій не як діяльності окремих політиків, а спільної діяльності прошарків суспільства, представлюваних окремими політиками.
07 Квітня 2017, 00:28
Ну Юра і написав... Ще про синергетичний ефект тільки не згадав. А Закон Про ДОБРОВІЛЬНЕ створення об'єднаних громад для того і прийняли щоб об'єднувались ДОБРОВІЛЬНО і не зважали на інтереси району, а тільки на інтереси громад які об'єднуються. А якщо проаналізувати, то реально повноважень громадам влада і не збирається віддавати, все тільки на папері... Європі догодити ну і транш ще взяти... Згідно законодавства повноваження передаються разом із відповідним фінансовим забезпеченням. Тому теоретично тут ніяких ліквідацій і скорочень установ не повинно бути. Але це теоретично, а на практиці маємо те, що маємо. Люди, які прийшли до влади (і до розподілу фінансів), бояться її втратити. Бо йти на вибори в громаді Горохів+Пірванче+Мирків шансів мало. Для міста однозначно вигідно об'єднання, хоч і проблем додасться. Але якщо створиться така громада то чим район буде керувати? От і все
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39