Горохівські студенти показали комедію «Мартин Боруля»

22 Березня 2017, 20:25
2746

Студентський театр Горохівського коледжу ЛНАУ «Гармидер» продовжує дарувати своїм шанувальникам все нові постановки. Молоді таланти кожного разу намагаються вразити своїх глядачів чимось незвичним, креативним. Чергова вистава не стала винятком. 

Цього разу відбулась прем’єра комедії «Мартин Боруля» за мотивами твору відомого українського класика Івана Карпенка-Карого. Повідомляє офіційний сайт коледжу.

Класикою стають ті твори, у яких порушуються проблеми, актуальні для різних епох, адже часи змінюються – проблеми залишаються.

Вистава порушує одну з вічних людських матерій – підміну моральних і духовних цінностей соціальним статусом. Амбіції головного героя – бути «сопречисленним у дворяни», приводять його до повного фізичного і духовного спустошення. Але життя дарує другий шанс для усвідомлення, що головне не чин, а порядність, чесність та відвертість.

Головну роль – Мартина Борулю - зіграв студент агрономічного відділу Богдан Бондя, який ніби створений для неї. Він зумів передати внутрішній стан героя, його переживання, його прозріння. Особливо виразним актор був  саме у фіналі.

Зал голосно аплодував, коли театральне дійство відбувалося навколо його дружини Палажки. Кожне її слово  знаходило відгук в аудиторії. Євгенія Новосад (Т-42)  досить правдиво передала характер образу.

Вправно увійшов в образ і характер персонажа Андрія Зусько (Т-42), який виконував роль Гервасія.

Омелько – одна з найколоритніших постатей у виставі. Першокурсник Юрій Чоп справився із завданням на відмінно. Відомий діалог про вкрадених на ярмарку панських коней, а головне – чоботи і кобеняк, зіграно так, як має бути в українському театрі. Неперевершено вжився в роль наймита і першокурсник  Юрій Сак (Т-11).

Переконливими у виставі були і закохані Марися та Микола, ролі яких виконували Інна Кузьмич (Т-21) та Роман Колодій (А-21). Правдивою грою вони заставили глядача думати, переживати, співчувати, повірити у щирість своїх почуттів.

Хотілось би відзначити яскравий образ благородного жениха Націєвського. Назар Борщ розвеселив публіку не лише своєю грою, а й вишуканим нарядом.

Цікаво зіграли свої ролі і Андрій Юрчук (А-22), Владислав Андрощук (К-34),  Олександр Пристанець (А-21), Володимир Новосад (А-31).

Театральну постановку супроводжували співи та танці, які логічно увиразнювали ситуацію.

Вистава пролетіла на одному диханні, а глядачі отримали порцію позитивних емоцій. Адже вистава - це своєрідна книга життя, за допомогою якої ми стаємо мудрішими, чистішими, світлішими.







 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024