У Скобелці вже цьогоріч відкриють зону відпочинку

07 Червня 2020, 16:28
7866

У Скобелці на Горохівщині цього літа планують відкрити рекреаційну зону – «Перлину Скобелки».

Проєкт, на який виділила кошти районна і сільська ради, реалізували торік. Це задумка місцевих активістів – ГО «Разом за спільне майбутнє» на чолі з громадським діячем Володимиром Морозом. Фінансово та не тільки долучилися до реалізації проєкту й небайдужі громадяни. І чим більше людей приєднується до цієї ініціативи, тим легше втілювати в життя задумане.

Цікаво те, що в Горохівському районі ще немає подібних зон відпочинку, тож з часом «Перлина Скобелки» може стати дуже популярною серед відпочивальників усього району і навіть заробляти на своє утримання. Проте, аби завершити роботи, потрібно додатково зібрати ще 50 тисяч гривень.

Облагороджують територію навколо ставка. Відео Володимира Мороза

Активіст Володимир Мороз розповів нам, що вже зробили у рекреаційній зоні і на що витратили кошти, а також які плани на наступний рік.

«По-перше, хочу подякувати всім, хто долучився до реалізації проекту. Це вийшла плідна співпраця районної ради, сільської ради і громадської організації. Дякую голові Скобелківської сільської ради та депутатам, які підтримали проект. Районна рада виділила 200 тисяч, які ми успішно освоїли до нового року. Окремо хочу подякувати голові районної ради Тарасу Щерблюку, який долучився з допомогою як свідомий житель Горохова – і фінансово, і технікою. Ще 110 тисяч виділила сільська рада і планує дофінансувати. Громадська організація «Разом за спільне майбутнє» у свою чергу зібрала 22 тисячі гривень», – розповів Володимир Мороз.

3
Володимир Мороз
Володимир Мороз

На ці кошти, за словами чоловіка, викопали став, зробили планування і розчистили меліоративний рів, довжиною 250 метрів. Цікаво, що там б’ють джерела, тож вода у ставку не буде застоюватися. У зв’язку з погодними умовами не вдалося розчистити пляж, тому активісти планують це зробити зараз.

Також та виділені кошти закупили вісім альтанок, дві гойдалки, чотири лавки та два туалети. Допомагали хто чим міг – хто технікою, хто дошками.  А зараз коштів немає. Активісти хочуть залучити якомога більше людей до реалізації цього проекту. «Навіть якщо місцеві жителі по сто гривень скинуться, то будуть відчувати, що це зроблено з їхньою допомогою і це їхня зона відпочинку», – каже Володимир Мороз.


Зараз у рекреаційній зоні планують розчистити пляж. Для цього потрібно найняти екскаватор і завезти туди піску. А також встановити альтанки, посіяти траву, посадити дерева. І все – цього року планують зробити відкриття зони відпочинку.

«Є фермери, які готові надати нам техніку, але кошти все одно будуть потрібні. Загалом якщо вдасться зібрати ще 50 тисяч – це буде чудово. Тому звертаюся до всіх небайдужих громадян і безпосередньо до жителів села Скобелка та міста Горохів. Хто має бажання підтримати проект – можете звертатися безпосередньо до мене або до заступника голови громадської організації Віталія Здрилюка», – закликає активіст.

Щоб підтримати проєкт, телефонуйте: +380985754435 (Володимир Мороз) або +380985225050 (Віталій Здрилюк).

До слова, після відкриття «Перлини Скобелки» активісти і надалі будуть покращувати благоустрій: встановлять додатково лавочки, смітники, облаштують клумби, дитячий та волейбольний майданчики, а ще посадять дерева. Все для того, аби жителі Скобелки та ближніх сіл і міст мали комфортне місце для відпочинку.

Читайте також: У Скобелці хочуть облаштувати зону відпочинку

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39