Нещеплені, сидіть вдома: нова ініціатива МОЗ

10 Червня 2020, 08:00
Фото ілюстративне 1002
Фото ілюстративне

Нова ініціатива МОЗ має на меті спростити процес отримання медичного висновку, необхідного для допуску до відвідування закладів освіти, оздоровлення та відпочинку.

Проект відповідного наказу оприлюднено на сайті МОЗ для обговорення.

Проте для батьків будь-якої дитини, котра не має всіх необхідних щеплень за календарем без медичних протипоказань, це погана новина.

У пункті  №5 нової інструкції для лікарів, які видаватимуть довідку форми № 026/о, передбачається недопуск до навчання, оздоровлення чи відпочинку не лише нещеплених дітей, а й тих, хто пропустив бодай одне щеплення.

Якщо ж щеплень немає через медичні протипоказання, лікар може приймати рішення про допуск чи недопуск самостійно, зважаючи на стан дитини/абітурієнта та ризики інфікування.

Це не перша спроба заборонити нещепленим дітям відвідувати дитячі колективи, але раніше МОЗ писало лише відповідні листи, котрі мають лише рекомендаційний характер.

Як ідеться на сайт відомства, зауваження та пропозиції щодо нововведення приймаються Департаментом реалізації політики МОЗ України протягом місяця з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024