Як на Горохівщині оздоровлюватимуть дітей у цьому році

17 Червня 2020, 10:17
1504

У Горохівському районі готуються оздоровлювати дітей у карантинних реаліях.

Питання  організації і проведення в районі оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році розглянули 16 червня на нараді в голови райдержадміністрації Сергія Мишленика. Про це повідомляє сайт Горохівської РДА.

Григорій Дідух, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації, повідомив, що незважаючи на дію обмежувальних заходів, в районі створили належні умови для освітньої, культурно-виховної, оздоровчо-спортивної роботи, організації якісного медичного обслуговування та харчування дітей та готуються до літнього оздоровчого сезону 2020 року.

Кількісні показники літньої оздоровчої компанії залежать не лише від епідеміологічної ситуації в районі, а й від фінансування. Із районного бюджету запланували 198 тисяч гривень на придбання путівок на оздоровлення та відпочинок дітей у ПЗОВ «Веселка».

У 2020 році оздоровленням та відпочинком планують охопити 214 дітей. Загальна чисельність дітей шкільного віку становить 6541 дитина (7-18 років), дітей пільгової категорії – 5012. З пільгової категорії планують оздоровити 170 дітей та забезпечити відпочинком  44 дитини.

У першочерговому порядку оздоровлюватимуть дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Зокрема, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту, дітей, осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». На особливому контролі перебуває оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, дітей із постраждалих районів Донецької та Луганської областей.

Групи дітей пільгових категорій направляють на оздоровлення до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) та державного підприємства України  «Молодіжний державний центр «Артек». В лютому 2020 року в МДЦ «Артек» оздоровили трьох дітей із багатодітних сімей. 

Читайте також: На Горохівщині перевіряли, чи продають дітям алкоголь

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024