Житель Львівщини хотів «порішати» з горохівським поліцейським незаконну вирубку лісу

18 Червня 2020, 15:33
2241

Сьогодні слідчі детективи ГУНП у Волинській області спільно з працівниками Волинського управління ДВБ та Горохівського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, задокументували факт надання хабаря керівнику одного зі структурних підрозділів Горохівського відділу поліції.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Житель сусідньої Львівщини надав 1,5 тисяч доларів США поліцейському, аби уникнути кримінальної відповідальності за незаконну порубку та перевезення лісодеревини. Вирішують питання про затримання зловмисника за ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Учора, 17 червня, близько 2 години ночі, поліціянти Горохівського відділу поліції спільно з працівниками державної лісової охорони ДП «Горохівське ЛМГ» зупинили вантажний автомобіль марки Volkswagen LT4: в салоні правоохоронці виявили 5 колод породи дуб. Деревину вилучили. Орієнтовна сума завданих збитків становить 50 тисяч гривень.

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Задокументували правопорушника під час дачі грошей. Кошти вилучили.

За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Вирішується питання про затримання його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Читайте також: У Берестечку нетверезий водій хотів відкупитися від поліцейських

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024