Дівчина з Горішнього представить Волинь на змаганнях математиків у Києві

29 Березня 2017, 19:38
5305

Нещодавно, у Горохівському коледжі ЛНАУ відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з математики. У них брали участь студенти І-ІІ рівня акредитації Волинської області.

Вражали знаннями точних наук  20 представників престижних навчальних закладів Волині: Ковельського і Луцького медичних технікумів, Луцького педагогічного коледжу, Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки та інших. Пише газета «Волинь-нова».

Всі завдання були підвищеної складності. Їх найуспішніше виконала першокурсниця Горохівського коледжу ЛНАУ Галина Кравчук і здобула почесне І місце.

Студентка Горохівського коледжу перша на Волині у знанні математики

Скромна, сором’язлива та вродлива Галинка, закінчила ЗОШ І-ІІІ ступеня села Горішнє Горохівського району.

Невеличке село за 30 кілометрів від райцентру – її наймиліша серцю батьківщина, де живуть найдорожчі у світі мама Валентина, тато Ярослав, молодші брат і сестра Володимир і Неля.

Вдача цієї дівчини зачаровує не лише розсудливістю і вихованістю, а й вдячністю. Саме з нею Галя розповідала про Горішнє, сім’ю, школу та вчителів Лесю Михайлівну Богонос і Марію Іванівну Маслічук, які навчали її математики.

До речі, у школі Галина теж мріяла стати вчителем цього предмету, але з об’єктивної причини спершу вирішила  навчатися саме у Горохівському коледжі ЛНАУ за спеціальністю «Фінанси, банківська справа і страхування».

Свідоцтво сільської дівчини з високими предметними оцінками ще під час вступних іспитів подумки відзначив директор коледжу Олег Жельчик. 

А її виняткові здібності і особливу старанність на екзамені оцінила викладач  математичних дисциплін Богдана Проценко. Вона тепер для Галини і куратор, і вчитель, і мудра наставниця. Зараз вона готує студентку до почесної місії: переможно захистити честь Волині на найвищому VІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з математики у Києві.  Також, вона поїде разом з Галею у столицю.

«Вона в нас дуже вимоглива до себе і відповідальна. Завжди серйозна і наполегливо вивчає не лише точні науки, а й усі інші дисципліни», – в один голос гордилися юним обдаруванням  Олег Жельчик і Богдана Проценко, вітаючи Галину і щиро бажаючи їй перемоги.

Читайте також: Горохівський коледж: хто переміг в олімпіаді з математики

Галина Кравчук із своїм викладачем Богданою Проценко
Галина Кравчук із своїм викладачем Богданою Проценко

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024