Горохівські лісівники вирощують перших фазанят. ФОТО, ВІДЕО

04 Липня 2020, 13:44
1889

На Горохівщині лісівники вирішили не просто збагачувати місцеву фауну фазанами, а стали займатися їх вирощенням.  І вже мають чудовий результат.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Мисливське господарство у ДП «Горохівське ЛМГ» ведуть на площі 66 тисяч гектарів. Місцеві лісівники бережуть давні традиції та постійно напрацьовують власні. Нині тут облаштували два вольєри, де вирощують фазанів та диких свиней.

Лісівники активно вкладають у розвиток мисливства як матеріальні, так і людські ресурси. І переконані:  мисливство необхідно зробити не просто самоокупним, а прибутковим. Якість роботи, систематичність та ініціативність уже дають гарні результати. 

У фазанарії вже вирощують перше потомство. Птахів планують не лише випускати на волю, а й в майбутньому продавати. Це може стати суттєвою статтею доходів, адже птахи почуваються досить комфортно.

«Коли птахи підростуть, ми випустимо їх у вольєр. Адже для їхнього комфортного проживання створено всі умови. Необхідна кількість води, збалансоване харчування та напіввільні умови сприятимуть повноцінному росту перших фазанів, які не привезені, а народилися і виросли вже на Волині», – розповідає головний мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець.

Окрім фазанят, горохівські лісівники традиційно  вирощують також диких свиней –  коли тваринки підростають, їх випускають для проживання у вільне середовище.





Читайте також: 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024