Холонів: ветеран Другої світової війни відсвяткував 90 день народження.

06 Квітня 2017, 14:50
1668

Ветерану Другої світової війни та праці, жителю села Холонів Володимиру Рощині у середу, 5 квітня виповнилося 90 років.

З нагоди ювілею, ветерана прийшли привітати: голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Григорій Дідух, Холонівський сільський голова Олександр Мартинов, голова районної організації ветеранів України Михайло Харків та представники районної газети. Повідомляє офіційний сайт Горохівської РДА.

Любов Матвєєва подякувала за безприкладний подвиг, за героїзм, мужність і відвагу, виявлені в роки Великої Вітчизняної війни. Побажала шани і поваги, міцного здоров’я, злагоди, благополуччя, добробуту на довгі роки життя, незгасної любові рідних та близьких.

Присутні вручили ювіляру квіти та цінні подарунки. Відбулася щира та відверта розмова.

«З Горохівського району за останнім воєнним призовом мобілізували 250 неповнолітніх юнаків. Зараз із них, наскільки мені відомо, в живих залишилося ще двох. Потрапивши служити у запасні військові підрозділи, що дислокувалися в Саратовській області, чимало померло від голоду, холоду, суворої муштри та хвороб, - згадує Володимир Рощина.  

Мене, як найкращого в полку стрільця відправили на фронт. І довгою дорогою в Східну Прусію теж довелося чимало пережити. Кілька червоноармійців захворіло на тиф, тому майже  місяць цілий ешелон перебував у карантині, в люті морози ночував у наметах, розставлених у лісі. Після інтенсивної муштри в полковій школі мене було призначено помічником командира взводу і командиром відділення зв’язку, потім начальником телефонної станції при штабі артилерії дивізії» - ділиться спогадами житель Холонева.

Протягом семи років важкої солдатської служби і на війні, і вже після неї Володимир Рощина завжди відзначався характерними йому кмітливістю, винахідливістю й сміливістю. Командири ставили його у приклад іншим.

Гордиться Володимир Іванович своїм сином і онуками. Очевидно, так судилося долею України, що через багато мирних весен, за які мужньо воював Володимир Рощина, воїном став внук, який теж називається Володимиром.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром