Михлин: жителі села вирішили залишитись під Московським патріархатом

06 Квітня 2017, 17:20
3684

Прихожани Різдво-Богородичного храму УПЦ в селі Михлин Горохівського району не прийшли на збори, де мало вирішуватися питання переходу в Київський патріархат і підписалися проти зміни патріархату. 

У середу, 5 квітня у клубі села  мали відбутись збори сільської громади, на котрих планувалось оголосити про перехід місцевого храму УПЦ у розпорядження Київського патріархату, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Храм Московського патріархату у селі Михлин може перейти до Київського

На час, призначений до початку зборів, у клубі перебувала тільки делегація Волинської єпархії УПЦ. Протягом наступних тридцяти хвилин до зали зайшли ще кілька місцевих жительок, а потім – численні представники Київського патріархату на чолі з Горохівським деканом Андрієм Сидором.

Решта жителів села Михлин до теми зборів інтересу не проявила. Представники Волинської єпархії УПЦ публічно заявили про непричетність будь-кого з віруючих та священиків до цієї ініціативи.

У делегації УПЦ КП запевнили, що їх запросили помолитись за душу новопреставленого священика громада. На зборах був присутній депутат Волинської обласної ради Андрій Турак, але публічно не висловлювався.

Під час дискусії на зборах жодних протоколів чи регламентних дій не велося.

За короткий час члени громади Української православної церкви села Михлин у кількості понад 110-ти чоловік утворили підписний лист, в якому засвідчили власними підписами, що вони не мають бажання до зміни конфесійної підлеглості.

Після закінчення зборів громада УПЦ разом зі священнослужителями Волинської єпархії помолилась за упокій душі свого новоспочилого настоятеля. 

Михлин: помер настоятель храму Йосип Стецяк

Також у представники УПЦ говорили, що ініціатором переходу в УПЦ Київського патріархату є депутат Волинської обласної ради Андрій Турак.

Коментарі
07 Квітня 2017, 00:49
Росія сьогодні наш ворог. Який Московський патріархат може бути? Невже люди в Михлині та і скрізь в Україні настільки не розуміють що такими підписами нищать Україну???
07 Квітня 2017, 03:11
у Церкви своя структура. вони розділена на патріархати, у тому числі Московський, Сербський, Константинопольський, швидше умовно. якщо Церква встоїть перед всім цим бардаком, що відбувається у світських справах, а схоже, що таки встоїть, буде дуже круто і показово. мета УПЦКП при цьому залишається загадковою.
07 Квітня 2017, 11:05
Мутить Турак з Сидором
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024