Дешевих кавунів цього року не буде – прогноз

19 Липня 2020, 12:00
1025

Ціна на кавуни зросла через несприятливі погодні умови та тривалий карантин

Нині ціни на кавуни на українському ринку набагато вищі, ніж були в середині липня 2019 року. Про це повідомляє EastFruit.

З початку липня українські фермери знизили ціну на кавуни в середньому на 42%. Коригувати ціни в бік зниження вони змушені під тиском сезонного збільшення пропозиції, тоді як попит як на внутрішньому ринку, так і з боку експортерів залишається досить стриманим.

У цій ситуації виробники вже сьогодні готові вести відвантаження кавуна за ціною 3-5 гривень за кілограм. Дорожче, ніж торік Проте, попри досить різке здешевлення, ціна на кавуни в Україні станом на 16 липня в середньому все ще на 31% вище, ніж за аналогічний торішній період.

На думку операторів ринку, вести продаж за такими цінами фермерам вдається шляхом досить помітного зниження виробництва кавунів в країні. Крім того, виробники були змушені пересівати середні та пізні сорти кавунів, оскільки насадження постраждали від граду.

Видання ArgoPortal повідомляє, що весна 2020 року була складною для виробників кавунів. Урожай у цьому сезоні буде нижчим, ніж у попередні роки, через вплив погодних факторів та економічної ситуації, викликаної карантинними обмеженнями.

Ціни на кавуни в 2020 році будуть до 20% вище, ніж роком раніше.

Читайте також: Ціни: які овочі та фрукти подорожчають після затяжного карантину

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024