Луцький терорист мав зброю і спільника у Харкові, – Аваков

21 Липня 2020, 23:18
1625

Під час спецоперації у Луцьку звільнили усіх 13 заручників і затримали терориста.

Після затримання у чоловіка вилучили вогнепальну зброю та гранати. Про це повідомляє офіційна сторінку МВС України у Facebook. 

«Жодних поранених немає. Жодної іншої вибухівки, яка закладена у інших місцях, немає. У затриманого дійсно був функціонуючий пістолет, функціонуючий автомат, граната бойова. Загроза була. Все у минулому», – сказав Арсен Аваков.

Під час брифінгу Аваков повідомив, що затримали спільника у Харкові, який теж мав зброю. 

«Його чекає довгий тюремний термін», – наголосив міністр.

Із затриманим працюють слідчі. 

Президент він з ним перемовини. Тоді терорист відпустив трьох заручників. Після цього президент опублікував відео. Після цього була ще одна довга розмова. 

"Президент Зеленський пішов на це, щоб люди були цілі. Дякуємо йому. Після діалогу терорист вийшов з машини, за ним вийшов генерал Коваль і ще два наших співробітники. Його затримали. Бійці СБУ забезпечили захист", – переповів події Арсен Аваков. 

Міністр подякував Євгену Ковалю, який мав безпосередній контакт із терористом та президенту України Володимиру Зеленському, який прийняв рішення, що привело до того, що заручники залишилися живі і терорист затриманий. 13 заручників звільнено.

Наразі кожного із них оглядають медики, надають їжу та воду, зв’язуються з їхніми близькими. Вони нададуть первинні покази. Вони 10 годин просиділи під палючим сонцем у зачиненому автобусі.

Також очільник МВС спростував інформацію щодо пораненого заручника.

«Завдяки чітко спланованій спецоперації співробітників системи МВС та СБУ, правоохоронцям вдалося звільнити всіх заручників та уникнути жертв серед мирного населення», – резюмували у прес-службі. 

Про деталі терористичного акту у Луцьку 21 липня читайте в матеріалі

«Моя смерть взрывам не помеха»: все, що відомо про «луцького терориста»





1



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024