В Ощеві пом'янули близьких на провідному богослужінні

19 Квітня 2017, 21:58
3137

За давньою традицією, жителі села Ощів Горохівського району завжди поминають своїх рідних та близьких на третій день Великодня. Цей рік теж не став винятком. В Ощеві 18 квітня було напрочуд людно.

Богослужіння, яке розпочалося о 08:00 очолив настоятель священник Роман Світлик. Часточки за померлих на Проскомидії дістав настоятель Покровського храму села Терешківці протоієрей Василій Хомляк. Всього було майже 100 поминальних грамот.

Крім того, він помазав вірян благословенним єлеєм. Ієрей Роман ще раз сповістив прихожан, що усі свічки і лампади у храмі горять від Благодатного Вогню і зачитав Пасхальне послання Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Після Літургії пасхальним чином відслужили Велику Панахиду. Священники із хресним ходом вирушили на сільське кладовище, де окропили водою могили усіх померлих і помолилися за спокій їхніх душ.

Варто відмітити, що заупокійну молитву піднесли у храмі за спочилих Православних Патріархів, засновників села Ощів, фундаторів та настоятелів храму, воїнів АТО Володимира Павлюка та Олександра Міхєєва, а також за спокій душі новопреставленого митрополита Ніфонта.









Роман НОВОСАД

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024