Як дівчата готувалися до випускного: історії одинадцятикласниць та їхніх матерів

14 Серпня 2020, 09:11
1625

Урочистість на відкритому просторі, соціальна дистанція та обов’язкові захисні маски. Такі корективи вніс карантин у святкування випускних 2020 року. 

Втім, незмінним залишилось головне — щасливі очі випускників і неймовірні сукні випускниць. За кожним з цих образів ховаються довгі пошуки натхнення, шалене хвилювання, а часом і дуже стресові ситуації. Ми поспілкувались з одинадцятикласницями та їхніми мамами, які поділились своїми курйозами під час підготовки до свята.

Оля та мама Тетяна

– Наприкінці весни, коли навчання добігало кінця, а карантин не закінчувався, я зрозуміла, що грандіозного випускного не буде. Тому вирішила зробити макіяж самостійно. Заздалегідь купила класну косметику, зберегла картинки для зразка та приміряла кілька варіантів. У день довгоочікуваного свята нанесла макіяж, потішилась ідеальним результатом і прийшла похвалитись мамі. А вона здивувалась і сказала, що я схожа на привида. Як виявилось, за літо я засмагла, і відтінок тонального виглядав на мені просто білим. На, щастя, як і в дитинстві, врятувала мамина косметичка. Знайшлась темніша тональна основа (https://eva.ua/pr28390/), ми швиденько все переробили, і свято було врятоване.

Ліля і мама Оксана

– Я дуже довго чекала цього випускного, мабуть, думала про нього навіть більше, ніж про ЗНО та вступ. Тому, коли карантин продовжили й гучне святкування скасували, я думала, що гіршого варіанту вже й бути не може. Але, виявляється, я помилилась. Зі мною сталась ще жахливіша ситуація — на урочистість дівчина з паралельного класу вдягнула таку саму сукню, як у мене. Чесно кажу, від бурхливих сліз у перші хвилини врятував лише макіяж. А потім мама сказала: «Спокійно, зараз все виправимо». На щастя, ми прийшли до школи раніше й живемо неподалік, тому вона швидко збігала додому та принесла мені свої скарби: широкий ремінь, ретро-сумочку та рукавички з далекого минулого. За 5 хвилин мама створила зовсім інший стилізований образ. Я була вражена та неймовірно вдячна. Тепер навіть радію, що так сталося, бо почувалася фантастично, отримала класний спогад і дізналась, що в моєї мами чудовий смак.


 

Наталя та мама Галина

– Напевне, для мене найяскравішим спогадом про випускний буде моя сукня. Надто вже багато в неї вкладено часу, фантазії, творчості та хороших емоцій. Почалось усе з того, що через карантин доступу до салонів із сукнями не було, ми з мамою мали багато вільного часу, а я завжди хотіла навчитись шити. Коротко кажучи, ми вирішили створити сукню своїми руками та перетворити це на веселу пригоду. Основним викликом став брак матеріалів через закриті магазини. Але нічого! Знайшли в шафі сатинову скатертину, яка так і не дочекалась важливих гостей, і вибрали її за основу. Тоді перебрали старий одяг, мамині аксесуари з молодості та оздобили нашу сукню. Постійно згадували Скарлетт О’Хару зі «Звіяні вітром» і дуже багато сміялись. А ще вчились: я ознайомилась з основами викроювання та шиття, а мама із сучасними модними трендами. Думаю, у нас вийшла дуже гарна сукня та, на щастя, я таки змогла отримати в ній атестат. 

Випускний зі школи — це знаковий крок у доросле життя, де важливо бути відповідальним, самостійним і кмітливим. Але історії горохівських дівчат показують, що в критичних ситуаціях ви ніколи не залишитесь самі, адже мама завжди готова прийти на допомогу. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024