На Волині для рибалок діятиме заборона на вилов раків

16 Серпня 2020, 10:48
На Волині для рибалок діятиме заборона на вилов раків 714
На Волині для рибалок діятиме заборона на вилов раків

Розпочинається заборона на вилов раків у водних об’єктах Волинської області.

Заборона діятиме з 20 серпня по 30 вересня. Про цей йдеться в наказі Управління Держрибагентства у Волинській області.

«Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду водних біоресурсів на час другої линьки. Линька триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. В час линьки раки не захищені та малорухомі, що й робить їх легкою здобиччю для браконьєрів», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Виловлювання раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. Компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 25,5 гривень.

Читайте також: На Мар’янівському водосховищі затримали рибного браконьєра

Проте варто пам’ятати, що обмеження тривають не тільки у період нересту, линьки та виношування ікри. Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Також забороняється вилов раків, які мають розміри менш ніж 10 см.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися природоохоронного законодавства.

«Якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства – 067-3607840», – наголосили в обласному Держрибагентстві.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024