Я, ти, Берестечко і приспана совість. БЛОГ

16 Серпня 2020, 17:47
3148

Чекаю автобуса. Поруч – група молодих людей. Сміються, щось обговорюють,  їдять морозиво, п’ють водичку. Обговорюють так завзято, що не помічають, як одна за одною летять на землю обгортки, а згодом і пляшка. Це – картина, яку можна досить часто спостерігати у рідному місті.

Зачаровує своїми краєвидами Берестечко та не лише ними. У місті реконструйовано Будинок культури, відремонтовано освітлення, оновлено дитячий садочок, облаштовано пляж. На території міста є чотири мости, яким приблизно пів століття.


Три з них, починаючи з 2016 року, відремонтували коштами обласного бюджету та районного і місцевого співфінансування.  Зараз відбувається  капітальний ремонт четвертого мосту, що  сполучає Берестечко із селом Старики. Це міст комунального значення. Він у жахливому, аварійному стані та продовжує руйнуватися на очах, а під ним – вузол різних комунікацій: газові труби високого, середнього та низького тиску та міський водопровід. 

Є у місті ще один, п’ятий,  дерев’яний місток через річку Стир на острівок. У 2018 зусиллями місцевого комунального господарства його теж відремонтували. Місточок виглядав чарівно на будь-якій фотосесії. Чому виглядав? Бо цього літа хтось так само не задумуючись, як оті підлітки на зупинці, без докорів сумління взяв і виламав декілька дошок  з нього.












 

 

Богдана ЗАЛЕВСЬКА, 14 років

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024