Порада: як відмити проблемні місця

22 Квітня 2017, 15:05
1582

Щоб у домі не накопичувався бруд, пил і пліснява, потрібно часто робити генеральне прибирання. Декому пощастило, адже вони мають помічників, і ті беруть на себе частину цієї виснажливої рутини, яка може тривати цілу вічність. Іншим доводиться самотужки проводити години за прибиранням і витирати все до останньої плямки.

Хороша новина: існує багато порад і секретів прибирання, завдяки яким ви заощадите час і гроші й у той же час приберете будинок згори донизу. 

Пропонуємо вашій увазі прості поради, які допоможуть відмити проблемні місця.

ОББИВКА

Для того, щоб почистити оббивку меблів або салону машини, приготуйте суміш із газованої води, оцту та мила і обробіть нею проблемні поверхні за допомогою щітки. Якщо плями не відчищаються, спробуйте пароочищувач. 

ВІКНА

Щоб видалити пил та окислення з великих вікон, змішайте харчову соду та білий оцет, нанесіть засіб за допомогою щітки або м’якої тканини.

Для важкодоступних місць використовуйте ватний тампон.

ДИВАНИ

Для виведення плям на диванах із мікрофібри чудово підійде розчин дистильованої води та спирту. Потріть плями щіткою або шматком тканини. Результати будуть помітні відразу.

СТІЛЬНИЦІ ТА СТОЛИ

Проблема з миттям цих поверхонь полягає в тому, що на них готують їжу, тому прибирати треба особливо ретельно. Для цього приготуйте суміш із перекису водню та води в пропорції один до двох відповідно та наносьте на проблемні місця за допомогою пляшечки з розпилювачем. Так ви зможете позбутися плям від продуктів та цвілі.

Також столи та стільниці добре чистити сумішшю невеликої кількості харчової соди з ефірною олією лимону. Втирайте її у поверхні, щоб очистити та продезінфікувати їх.

ДУХОВКА

Жир та залишки їжі, які залишаються на стінках духовки, перетворюють її миття на важкий та дратівливий процес.

Щоб спростити його та зробити коротшим, оббризніть проблемні місця водою, а потім посипте харчовою содою. Залиште так на ніч, а зранку змийте. 

ПІДЛОГА

Підлога може виглядати брудною через пил і жир. Якщо плями свіжі, нанесіть трохи тальку, залиште його на 10 хвилин, а потім повністю зметіть.

Якщо пляма стара, нанесіть розчин для миття посуду та потріть її щіткою. Зачекайте 10 хвилин і змийте.

ХОЛОДИЛЬНИК

Холодильник – це місце, де часто виникає неприємний запах, крім того, бактерії та залишки продуктів забруднюють його стінки. Щоб вирішити ці проблеми, приготуйте суміш із харчової соди та перекису водню в пропорції один до двох відповідно. Розпилюйте рідину по всьому холодильнику. Залиште на 10 хвилин, а потім витріть дочиста шматком тканини.

ШАФКИ

Приготуйте суміш харчової соди та води, щоб добре помити шафки та надати їм блиску. Якщо плями досить складні, додайте ще половинку білого оцту. Зачекайте декілька хвилин і видаліть забруднення за допомогою шматка тканини.

ДУШ І ВАННА

Щоб очистити душ і ванну від цвілі та залишків мила, просто візьміть трохи лимонного соку. Нанесіть його на металеву губку та відчистьте поверхню. Лимонний сік можна замінити перекисом водню.

УНІТАЗ

Щоб видалити плями та цвіль з унітаза, приготуйте суміш харчової соди та соку лимона. Її потрібно наносити на поверхню за допомогою щітки. Також можна використовувати нерозведений білий оцет.

ДЗЕРКАЛА

Щоб відмити кришталь і дзеркала, просто змішайте оцет і воду в пропорції один до трьох. Розпилюйте на поверхню та витріть шматком тканини.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024