Горохівщина: де ще є село, яке має 25 «зразкових» бандуристів

25 Квітня 2017, 17:00
4112 Джерело: Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ
Більше 20 років у стінах Будинку дитячої і юнацької творчості  міста Горохів та в школі села Борочиче лунає чарівний спів бандури. Його дарує надзвичайно дружній і приречений на любов глядачів колектив «Срібні струни».

Колектив –  цвіт творчої праці талановитого педагога Світлани Бих. Впродовж 20-ти років творчої діяльності колективу розцвіла не лише виконавська майстерність учасників ансамблю бандуристів, а й його  кількісний склад: з 12-ти у 1996 році до 35-ти – нині.

Два роки тому берегинями традицій самобутніх «Срібних струн» стали Жанна Шевчук і Марія Стецюк. Вони зуміли зберегти найдорогоцінніше почуття співучого гурту - любов до українських народних пісень під милозвучний супровід бандур, цимбалів і сопілки.

1
Зразковий художній колектив «Срібні струни» з керівниками Жанною ШЕВЧУК і Марією СТЕЦЮК
Зразковий художній колектив «Срібні струни» з керівниками Жанною ШЕВЧУК і Марією СТЕЦЮК

Численні концерти, конкурси на районній і обласній сценах утверджували професіоналізм виконавців і примножували скарбницю мистецької слави Горохівщини. У 2010 році  колективу присвоїли почесне звання «Зразковий художній», а у 2017 «Срібні струни»  достойно це підтвердили, здобувши перше місце  на обласному конкурсі ансамблів, оркестрів народної музики «Золоті зернинки Волинського краю».  

Прекрасному і вічному мистецтву співу й гри на бандурі Жанна Шевчук одухотворено навчає 25 учнів школи у селі Борочиче,

Ці діти займаються у музичній школі, у Будинку Дитячої і Юнацької Творчості вдосконалюють свої здібності і музичні знання.

До речі, таких колективів, як «Срібні струни», на Волині немає і десяти. Не кожен викладач-професіонал візьметься за таку непросту працю – створити і відшліфувати до блиску самобутності і професійності діамант із стількох дитячих талантів!

«Спасибі вам, неповторно гарні «Срібні струни»! Нових вам творчих злетів, дорогі діти і керівники. Зичу вам на творчій дорозі зустрічей із благодійниками, які б допомогли здійснитися юним мріям побувати на конкурсах у багатьох містах України і вдячно повернутися з них із новими перемогами. Ви ж бо – колектив, у якого зіркове майбутнє!» – бажає успіхів колективу директор Будинку дитячої і юнацької творчості – Світлана Сов'як.

Світлана СОВ’ЯК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024