Радіо «Луцьк» у Горохові звучатиме лише чотири години

26 Квітня 2017, 08:32
1526

Депутати Луцькради обурені змінами, які впроваджує «Національна суспільна телерадіокомпанія України», яка звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо переоформлення ліцензій місцевих суспільних мовників.

Наслідком такої інформаційної «реформи» стає те, що улюблена волинянами FM-радіостанція двох останніх десятиліть – радіо «Луцьк»  зникне зі своєї частоти.

Про це йшлося у понеділок, 24 квітня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як розповів голова комісії Андрій Козюра, замість радіо «Луцьк» у Горохові, Нововолинську та обласному центрі Волині звучатиме радіо «Промінь».

Тож, замість 24-годинного мовлення програми радіо «Луцьк», виходитимуть програми лише у чотирьох щоденних 50-хвилинних відрізках на «Українському радіо» та  4 години в ефірі радіо «Промінь».

Як наголосив Козюра, якщо радіо буде працювати у іншому форматі, то відповідно зменшать кількість працівників.

Отож, депутати хочуть звернутися до Президента України та Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою припинити знищення місцевих радіостанцій (в Україні під «реформи» підпадають 86 місцевих суспільних мовників) під виглядом покращення чи прогресивного нововведення.

Зауважимо, що радіо «Луцьк» було першою національною регіональною радіокомпанією, яка отримала першою в Україні ліцензію.

Коментарі
26 Квітня 2017, 21:14
Яке радіо? Його ще хтось слухає?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024