У Горохові вшанували пам’ять захисників України

29 Серпня 2020, 20:09
1594

Указом Президента України 29 серпня встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

28 серпня до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України біля Символічного Хреста - пам'ятника «Борцям за волю України» відбувся мітинг-реквієм.  Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

Вшанувати пам’ять героїв прийшли представники підприємств, установ та організацій району, громадськість міста.

Як зазначили голови райдержадміністрації та районної ради Сергій Мишленик та Тарас Щерблюк для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Пам’ять про загиблих героїв України вшанували хвилиною мовчання.

Панахиду за загиблими звершив клірик Свято-Вознесенського храму УПЦ КП отець Валерій, котрий закликав помолитися за загиблими героями, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.














 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024