Вчитель з Підбереззя став співавтором підручника з історії України для восьмикласників

28 Квітня 2017, 07:23
3117

Під керівництвом вчителя історії з села Підбереззя Горохівського району Ігоря Бурнейка авторський колектив упорядкував підручник з історії України для учнів 8 класу.

Авторитетна експертна комісія під час конкурсного відбору проектів підручників для учнів 8–го класу загальноосвітніх навчальних закладів, яких було чимало, дала високу оцінку праці волинян і зробила висновок про доцільність надання підручнику грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

«Для роботи над виданням відводилося мало часу – з лютого 2015–го до серпня 2016 року. Тому працювали інтенсивно, не жаліючи себе.

Високій результативності сприяла координатор проекту – Леся Мочкіна, методист відділу гуманітарних дисциплін Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Ми дуже задоволені, що наша праця увінчалася успіхом, що за підручником навчаються діти у різних куточках України», – каже керівник авторського колективу Ігор Бурнейко.

За висновками фахівців, підручник є різнорівневим як за підбором методичного апарату, так і за групуванням та способом викладу навчального матеріалу. Залежно від специфіки теми поруч із базовим авторським текстом є цитати дослідників минувшини, уривки з першоджерел, схеми та картосхеми, окремі зображення. Автори подбали про завдання для актуалізації опорних знань і матеріал для синхронізації подій з історії України та всесвітньої історії. Коректно висвітлили складні міжетнічні та міжконфесійні стосунки.

Ігор Олегович працює в Підберезівській школі16 років. Родом 36-літній учитель із села Вишпіль Черняхівського району Житомирської області. Закінчив Коростишівське педагогічне училище, історичний факультет ВДУ імені Лесі Українки. Вчителем початкових класів у Підбереззі працює його дружина Анна Андріївна. Син Олександр навчається в 9-му класі.

«Подружжя талановитих і самовідданих педагогів Бурнейків – творче, наполегливе, трудолюбиве. Впевнена, що Ігор Олегович не зупиниться на досягнутому в царині науки», – характеризує своїх колег директор навчального закладу Людмила Колесник.

Ігор Бурнейко і справді не зупиняється на досягнутому – нині він очолює авторський колектив, який завершив роботу над проектом підручника з історії України для 9-го класу. Експертна комісія проголосувала за доцільність надання йому грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

Разом з Бурнейком над виданням працювали педагог НВК «Ківерцівська ЗОШ І ступеня – Ківерцівська районна гімназія» Оксана Наумчук, учитель комунального закладу «ЗОШ І–ІІ ступенів №11 – колегіум Луцької міської ради» Марія Крижановська та кандидат історичних наук, старший викладач кафедри документознавства і музейної справи історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Оксана Штанько. Науковий консультант — кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії України СНУ імені Лесі Українки Володимир Пришляк.

За матеріалами газети «Волинь-нова».

Коментарі
28 Квітня 2017, 20:12
Чиста правда. Такими людьми треба пишатись і про таких людей треба писати!!!
29 Квітня 2017, 00:32
Молодці.
29 Квітня 2017, 01:03
Талановита Волинь!!!!!!!!!!
29 Квітня 2017, 10:16
Вони мене навчали, дуже класні вчителі)))))
29 Квітня 2017, 12:14
Підтримую. Не тільки Ігор талановитий. І Аня талановита не тільки вчителька а і автор книг для дітей.
29 Квітня 2017, 17:10
"за матеріалами газети Волинь нова". Видно що в газеті Волинь нова дійсно працюють журналісти, які вміють шукати матеріали про цікавих людей. Не то що в інших "відомих" волинських газетах.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024