У Берестечківській ТВК – зміни

02 Вересня 2020, 18:24
1071

Районні територіальні виборчі комісії на Волині провели по три засідання, жодне із яких не відбулося у повному складі – загалом 15 членів комісій не з’являлися на засідання. ЦВК уже замінила п’ятьох «прогульників», а загалом у складі обласної, районних та міських ТВК протягом серпня здійснили 43 заміни.

Інформацію про прогульників спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА надали секретарі та голови районних ТВК.

Зокрема, у Камінь-Каширській районній ТВК троє членів комісії не з’являлися на засідання, оскільки не були повідомлені – суб’єкти подання надали комісії недійсні номери телефонів. Йдеться про Анатолія Велигоцького («Всеукраїнський народний союз»), Люсю Курмель («Велика Україна») та Руслана Чердінцева ( «Наша земля»).

Окрім того, пропустила засідання член комісії за поданням партії «За Одещину» Світлана Козловська. Як повідомила ОПОРІ секретар ТВК Олена Муц, її включено у склад ТВК помилково, адже вона є депутатом Камінь-Каширської міської ради.

Також через перебування за кордоном не з’являлася голова комісії Світлана Курчик («Слуга народу»). Відтак, двох «прогульників» замінили. Відповідно до постанови ЦВК №183 від 18 серпня голову комісії Оксану Курчик змінили на Наталію Мирончук, а Світлану Козловську – на Степана Білика.

У складі Луцької районної ТВК засідання пропускали троє членів комісії – Ігор Стручковський («Інтернет партія України»), Нона Сапункова («Блок Міхеіла Саакашвілі») та Леся Мазін («Стабільність та справедливість). ЦВК уже замінила двох «прогульників». Відповідно до постанови ЦВК №198 від 21 серпня 2020 року замість Нони Сапункової («Блок Міхеіла Саакашвілі») включили Ольгу Міщук, а замість Ігоря Стручковського («Інтернет партія України») – Тараса Кандібору. Водночас, Леся Мазін, котра пропустила засідання, і сама потрапила до складу ТВК в результаті заміни. Згідно із постановою ЦВК №191 від 20 серпня вона за поданням партії «Стабільність та справедливість» увійшла  замість Крістіни Мішегліної.

Проте у складі комісії відбувалися й інші заміни. Рішенням ЦВК від 18 серпня достроково припинили повноваження представниці від «Європейської Солідарності» Леоніди Пилипенко. Натомість до ТВК включили Ігоря Денегу від цієї ж політичної сили. Згідно із постановою ЦВК №191 від 20 серпня тут змінили голову комісії за поданням ВО «Батьківщина». Відтак, замість Ангеліни Рейкіної очільницею комісії стала Руслана Корнійчук. Також провели ротацію інших представників від цієї ж партії – Світлану Герченову замінила Наталія Ройко.

Відповідно до постанови ЦВК №198 від 21 серпня у комісії відбулася ще одна ротація. Зокрема, замість Тетяни Липкан («Циганська партія України») включили Ірину Цимбалову.

Засідання Ковельської районної ТВК пропускали Галина Вештебей («Всеукраїнський народний союз»), Руслана Коломатченко («Соціалісти»), Валентина Куслива («Велика Україна») та Вячеслав Тарасюк (ВО «Свобода»). Перші троє мешкають в інших населених пунктах, а от причина неявки Вячеслава Тарасюка невідома. Натомість у складі цієї комісії «прогульників» не замінювали. Однак, одна заміна тут таки відбулася. Відповідно до постанови ЦВК №191 від 20 серпня, достроково припинили повноваження Юлії Поліщук («Слуга народу»), замінивши її на Єву Савич.

У складі Володимир-Волинської районної ТВК – троє «прогульників». Зокрема, на засідання не з’являлися Світлана Гулевич («Наша земля»), Віра Левченко («Велика Україна») та Анастасія Бублій («Соціалісти»). Згідно із постановою №202 від 25 серпня за поданням партії Анастасію Бублій замінили на Валентину Марченко.

Щодо інших комісій, то у них також відбулася низка замін.

Волинська обласна ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №183 від 18 серпня достроково припинили повноваження Владислава Валюха – замість нього від партії «Совість України» включили Віталія Криворучка.

Вже за два дні згідно із постановою ЦВК №191 від 20 серпня замінили ще двох членів комісій. За поданням «Піратської Партії України» Тетяну Рубан замінили на Оксану Демковську, а Ларису Тараненко за поданням партії «Наша земля» – на Ольгу Гаврилюк.

Наступна заміна відбулася 25 серпня. Відповідно до постанови ЦВК №202 представника партії «Соціалісти» Івана Манзюка замінив Юрій Лисий.

Згідно із постановою ЦВК №207 від 28 серпня достроково припинили повноваження Тетяни Гайдучик (ВО «Батьківщина»). Натомість за поданням партії включили до складу комісії Світлану Герченову.

Берестечківська міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №183 від 18 серпня достроково припинили повноваження Михайла Мартинюка («Європейська Солідарність»). Замість нього у склад комісії ввели Неонілу Гримайло. Також відбулася ротація представників від партії «За Одещину»: Наталію Янюк замінив Роман Нестерук.

Володимир-Волинська міська ТВК

Перші заміни у складі цієї комісії відбулися 25 серпня. Відповідно до постанови №202 тут замінили секретаря комісії: за поданням ВО «Батьківщина» Ірину Сацюк замінила Тетяна Лись.

Камінь-Каширська міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №191 від 20 серпня змінили представника від «Слуги народу». Замість Степана Сидорчук до комісії увійшла Іванна Лошик.

Відповідно до постанови ЦВК №198 від 21 серпня замість Алевтини Моргунової за поданням Селянської партії України включили Олену Омелянчук.

Ківерцівська міська ТВК

Згідно із постановою №202 від 25 серпня у складі комісії відбулася ротації представників ВО «Батьківщина». Тож замість Галини Горейко включили до складу територіальної виборчої комісії Надію Васильєву.

Ковельська міська ТВК

Зауважимо, що відповідно до постанови ЦВК №198 від 21 серпня  у Ковельській міській ТВК замінили секретаря без припинення його членства. Замість Світлани Карпук (ВО «Батьківщина») секретарем призначили представницю від цієї ж партії Олену Кальчук.

Луцька міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №183 від 18 серпня у складі комісії замінили представника за поданням партії «Вимагаємо змін». Відтепер не є членом комісії Олена Горбатюк, натомість, працюватиме у її складі Вадим Силюк.

Відповідно до постанови ЦВК №191 від 20 серпня у комісії зробили три заміни. Анастасію Воінкову («Слуга народу») замінили на Юрія Діконтуса, а Тетяну Моренчук за поданням цієї ж партії – на Оксану Костанду. Також замість Вадима Силюка («Вимагаємо змін») працюватиме Надія Зубаль.

Згідно із постановою ЦВК №207 від 28 серпня партію «Соціалісти» у складі комісії замість Ніни Степури представлятиме Олег Лисицький.

Нововолинська міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №191 від 20 серпня достроково припинили повноваження Наталії Гергель («За Одещину»). Натомість до складу ТВК увійшла Наталія Галінська. Окрім того, замість Віталія Лижняка («Нова політика») прийшла працювати Олена Качорок.

Відповідно до постанови ЦВК №198 від 21 серпня достроково припини повноваження Валерія Розанова (Селянська партія України). Натомість до складу комісії увійшла Валентина Ісюк за поданням цієї ж політичної сили.

25 серпня відбулася заміна у цій же комісії представника партії «Соціалісти». Достроково припинили повноваження Вероніки Дадгар, а до комісії включили Сергія Марченка.

Рожищенська міська ТВК

Згідно із постановою ЦВК №183 від 18 серпня достроково припинили повноваження представниці від партії «За Одещину» у ТВК Світлани Бондарук. Тож за поданням партії у комісії працюватиме Катерина Соловйова.

Відповідно до постанови ЦВК №198 від 21 серпня у складі ТВК відбулася ротація представників Селянської партії України. Замість Ніни Киркач до складу ТВК увійшла Галина Ольдах.

Устилузька міська ТВК

Відповідно до постанови ЦВК №183 від 18 серпня у комісії замінили одразу двох членів. Так, замість Софії Арутюнян за поданням партії «За Одещину» до складу ТВК включили Катерину Карпенко, а Діну Власюк («Європейська Солідарність») замінила Катерина Колодійчук.

Згідно із постановою ЦВК №202 від 25 серпня у комісії зробили заміну секретаря. Так, за поданням «Європейської Солідарності» Галина Касьян стала членом комісії, а Рузанна Арутюнян отримала посаду секретаря.

Таким чином, у складі обласної, районних та міських ТВК на Волині, враховуючи перші заміни, відбулася заміна 43 членів. Із них – трьох голів та чотирьох секретарів.

Згідно із частиною 4 статті 33 Виборчого кодексу України територіальні виборчі комісії в межах повноважень, визначених цим Кодексом, забезпечують організацію підготовки та проведення місцевих виборів. Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208 повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39