«Я бачу громаду фінансово спроможною», – мер Горохова Віктор Годик про майбутнє Горохівської ОТГ

10 Вересня 2020, 11:51
4462

Горохівська міська об’єднана територіальна громада після об’єднання буде налічувати близько 22 тисячі населення.

Мер Горохова Віктор Годик, який на посаді вже 11 років, розповів, що змінилося у місті за цей час і що чекає у майбутньому на Горохівську ОТГ. Про перспективи громади говорили у ефірі ТРК «Аверс».

У першу чергу Віктор Годик зазначив, що йому було за честь стільки років працювати на благо міста. І подякував всім, з ким склалася успішна співпраця:

«З 2015 року для мене як для міського голови було дуже легко і просто працювати з головою районної ради Тарасом Щерблюком. Він не тільки патріот свого міста, а й патріот району й області. Ми спільно вирішували проблеми, десь дискутували. Але я завжди знаходив у нього підтримку і нам вдавалося багато що зробити.  

Також у нас була хороша співпраця з депутатами обласної ради і депутатом Верховної Ради. Я відчував підтримку і від депутатського корпусу районної ради. Ми шукали можливості, щоб показати, що дійсно працюємо для людей», – зазначив мер Горохова.

Говорили на ефірі про те, наскільки забезпечене місто Горохів комунальною технікою, щоб задовольнити потреби навколишніх населених пунктів після об’єднання. На сьогодні у Горохові є два обслуговуючі комунальні підприємства – ВУЖКГ і «Еталон».

Кожного року комунальні підприємства міста поповнюють технікою. У майбутньому мають намір придбати трактор і сміттєвоз. Техніки мають достатньо, хоч не нової, але дієвої.  Як у місті, так і по селах мережі зношені і потребують заміни. За словами Віктора Годика, потрібно буде попрацювати, щоб якісно надавати послуги.

Також діє КП Горохівської міської ради «Веселка – дитячий оздоровчий комплекс. Через пандемію коронавірусу «Веселка» цього літа не оздоровлювала дітей. За допомогою голови районної ради Тараса Щерблюка виділили субвенцію з районного бюджету для ремонту харчоблоку. Віктор Годик зазначив, що тут у майбутньому планують не тільки оздоровлювати діток, а й хочуть, щоб табір приносив прибутки, надаючи інші послуги.

Читайте також: У Горохівському районі функціонуватиме три громади

Говорили і про спроможність місцевого бюджету. Його наразі наповнюють: єдиний податок, акциз з пального і земельний податок. Також міськрада отримує дохід від надання адміністративних послуг – у Горохові працює ЦНАП, який виготовляє закордонні паспорти і ID-картки. Влада міста планує закупити техніку, щоб можна було реєструвати транспортні засоби.

«Я бачу громаду фінансово спроможною, яка буде постійно розвиватися. У нас живуть розумні і працьовиті люди. Ми заслуговуємо йти тільки вперед. У нас вистачить спеціалістів, які будуть це все втілюват», – висловився щодо майбутнього Горохівської ОТГ Віктор Годик.

Більше дивіться у відео:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024