Ощівський храм: діти вітали прихожан з святами, показуюючи сценки

02 Травня 2017, 20:34
2557

У неділю, 30 квітня Свята Православна Церква відзначала День пам’яті святих Жінок-Мироносиць. 

Це ті жінки, які у ніч Воскpесення Христового поспішали до гробу Господнього з миром в руках, щоб, згідного з східним звичаєм, намастити запашними ароматами мертве тіло свого Божественного Вчителя. До жінок мироносиць належать Марія Магдалина, Марія Клеопова, Саломія, Іоанна, Марта, Марія та інші.

Божественну Літургію у Хрестовоздвиженському храмі села Ощів у неділю Жінок-Мироносиць звершив настоятель священик Роман Світлик. На Літургії була піднесена сугуба заупокійна молитва за спочилого митрополита Ніфонта.

«І не є найбільш вражаючим, – говорить святитель Іоан Золотоустий, роздумуючи про подвиг жінок мироносиць, – те, що вони прив’язались  своїм серцем до Господа Спасителя в ті дні, коли крізь покров Його смирення і упокорення проступала Божественна слава в Його чудесах, коли розносилась ще нечута на землі проповідь.

Але для нашого розуму вражаючим є бачити їх, які не похитнулись у своїй любові до Господа, коли Він, збичований, обпльований, був переданий на смерть».

Свята Церква у своєму богослужінні в 3-тю неділю після Пасхи спонукає нас перенестися подумки від Голгофи до гробу Христового та Його славного Воскресення, звістку про яке удостоїлися першими прийняти жінки-мироносиці.

Також у цей день відзначається День православного жіноцтва.

Після Літургії учні місцевої школи представили невеличку сценку «Великоднє диво» і привітали усіх прихожан із великодніми святами. Настоятель подякував діткам, а також їх керівнику Новосад Наталії за чудові вітання, вручив усім просфори та солодкі подарунки.

Також за сприяння благодійників Валентина  Вавриновича та Ольги  Краков’як усі прихожанки храму отримали солодкі подарунки. Настоятель Роман Світлик подякував благодійникам за подарунки і висловив надію, що така добра традиція продовжуватиметься і надалі.

Роман НОВОСАД











 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024