На Горохівщині три амбулаторії отримають авто Renault Duster

22 Вересня 2020, 18:36
1317

Для амбулаторій сімейної медицини Волинської області замовляють 47 автівок за 23 мільйони гривень. Автівки медикам постачатиме луцький автосалон «Луцьк-Експо».

Отримають по автівці і три амбулаторії на Горохівщині – у Шклині, Підбереззі і Бужанах. Інформація про це розміщена у системі закупівель «Prozorro», пише Сила правди

Департамент інфраструктури Волинської облдержадміністрації у липні оголосив тендер на закупівлю 47 автівок «Renault Duster» для амбулаторій сімейної медицини Волинської області. У тендерній документації йдеться, що автівки мають бути виготовлені не раніше 2020 року, а термін гарантійного обслуговування повинен становити не менше трьох років. 

У тендері конкурували три учасники і завдяки аукціону ціни знизились на 200-300 тисяч гривень: 

ТОВ «Луцьк-Експо» – 23 147 500,00 грн.

ПП «Галич-Моторс» – 23 265 000,00 грн.

ТОВ «Полісся Моторс Груп» – 23 382 500,00 грн. 

Переможцем тендеру стало ТОВ «Луцьк-Експо» із найдешевшою ціною – 23 мільйони 147 тисяч 500 гривень. Тож вартість однієї автівки становитиме 492 тисячі 500 гривень. Наразі у системі закупівель оприлюднили намір укласти договір із переможцем. За умовами тендеру переможець має поставити товар до кінця листопада 2020 року.

Варто зауважити, що це не перша спроба придбання автомобілів для волинських медиків. Тендер на закупівлю цих авто оголошували ще у червні, але тоді на конкурс прийшов лише один учасник – ТОВ «Луцьк-Експо». 

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації №168 від 26.03.2020 року закупівлю транспорту провели за кошти залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що спрямована на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. 

– Це програма по сільській медицині за кошти державного бюджету, – пояснює заступник директора департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації Іван Корчук. – Сесія обласної ради вирішила, що розпорядником цих коштів буде департамент інфраструктури. Автомобілі придбані для існуючих амбулаторій, їх список подавало управління охорони здоров’я. 

– У розпорядженні вказано, що на один автомобіль передбачали 500 тисяч гривень. 

– Так, орієнтовно 500 тисяч. Це виходило від Мінрегіону, коли вони затверджували перелік об’єктів. Відповідно і від цієї цифри оголошувався тендер. Залежно від того, чим начинений такий автомобіль, то і його ціна різна. Це авто для села, для різних доріг. 

Перелік амбулаторій, для яких купують автівки:






З’ясувати у постачальника деталі щодо вартості автівок не вдалося – працівники пообіцяли передати контакти керівнику і він, мовляв, зателефонує. Однак дзвінка так і не дочекались. А згодом працівники повідомили, що керівник перебуває у відпустці.До речі, «Луцьк-Експо» є частим переможцем на тендерах для медиків. Нещодавно ця фірма перемогла у закупівлях автівок «Renault Duster» для Волинського медичного центру терапії залежностей та Луцького центру первинної медичної допомоги №1. Тоді автівки придбали за 424 та 427 тисяч гривень, що майже на 15% (65 тисяч гривень) дешевше на кожному авто, ніж в оптовій закупівлі департаменту інфраструктури Волинської ОДА.

ТОВ «Луцьк-Експо» зареєстроване у Луцьку на вулиці Дубнівській. Його керівником є Віталій Бречко, а засновником і власником – рівнянин Вячеслав Пасічник. Із 2016 року підприємство в результаті виграних тендерів уклало понад 60 договорів на 14 мільйонів гривень. 

ПП «Галич-Моторс» зареєстроване у Львові його керівником і засновником є львів’янин Ярослав Конопацький. За інформацією сервісу Clarity project компанія бере участь у тендерах із 2018 року і за цей час уклала понад 70 договорів на понад 130 мільйонів гривень. 

ТОВ  «Полісся Моторс Груп» зареєстроване у Житомирі. Його власниками та засновниками є Світлана Присяжнюк і Катерина Машковська, а керівницею Лариса Янчецька. Із 2016 року підприємство заробило на тендерах понад 80 мільйонів гривень.

Читайте також: Фірма, яка хоче робити дорогу на Рожищенщині, виграла тендерів на 95 мільйонів

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024