У Горохівську лікарню придбали нове обладнання

24 Вересня 2020, 15:18
2683

У Горохівську райлікарню придбали обладнання для визначення імуноферментного аналізу вартістю майже 303 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба Горохівської РДА.

Голова райради Тарас Щерблюк та голова райдержадміністрації Сергій Мишленик спілкувалися з головним лікарем медичного закладу Валерієм Кобою про ефективність нового обладнання і готовність медзакладу до роботи в осінньо-зимовий період.

 «Обладнання дає можливість робити імуноферментний аналіз, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген-антитіло», що виробляється, коли організм уражений вірусом. Завдяки цьому ми вже можемо вести більш розгорнуту статистику тих, хто захворів, одужав і набув імунітет до коронавірусної інфекції, вчасно відправляти людей на карантин», – повідомив Валерій Коба.


 

З допомогою новопридбаного обладнання горохівські медики вже провели 222 дослідження, з них на наявність імуноглобулінів IgM – 192, IgG – 30. Серед обстежених 202 медичних працівники: IgM виявлено у 176, IgG – у 26 пацієнтів. Ще 20 пройшли ІФА-тестування на наявність IgM з метою прискорення діагностування хвороби. Тендер, за яким придбали обладнання, можна переглянути за посиланням.

Голова районної ради Тарас Щерблюк, голова райдержадміністрації Сергій Мишленик та Валерій Коба вдячні депутатам районної ради, а також Скобелківської, Холонівської сільських рад, Городищенської ОТГ за розуміння та співпрацю. Адже за кошти з бюджету цих територіальних громад й придбано комплексне обладнання.

Зі слів Валерія Коби, з 22 вересня отримати платну послугу – проведення ІФА на визначення антитіл до коронавірусу в КНП «Горохівська ЦРЛ» можуть усі охочі. Вартість обстеження на наявність і IgM, і IgG – 100 гривень. Планове ІФА-тестування на IgM проводять щовівторка та щочетверга, на IgG – щосереди.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024