У селах Горохівщини створять аптечні пункти

24 Вересня 2020, 15:37
3128

Жителі навіть найвіддаленіших сіл Горохівського району зможуть купувати ліки у місцевих ФАПах. За підтримки нардепа Вячеслава Рубльова на Горохівщині впроваджують пілотний соціальний проект «Аптечні пункти».

Відповідну угоду з ДВТП «Волиньфармпостач» уже підписали ФАПи у Бранах та Бужанах. Відповідальним працівникам медичних установ також вручили кошти на придбання першої партії медикаментів. 

«Вважаю, що під час карантину має бути така загальнодержавна програма. Впроваджуючи її на Волині, ми покажемо приклад Україні. Адже почалася осінь, а з нею і сезонні хвороби. Де взяти необхідні таблетки мешканцям сіл, які далеко від райцентру? Тепер вони зможуть придбати ліки в своєму ФАПі», – каже Вячеслав Рубльов.



 

Як пояснює Галина Майко, головний лікар Горохівського ЦПСМД, цей проект максимально наближує аптечні послуги до людей. Адже є села, до яких важко дістатися через погані дороги і складне транспортне сполучення, та й хворим людям важко їхати за ліками в райцентр.

«Ми вже започаткували цей проект у Бранах та Бужанах. Плануємо впровадити його у Звинячому та Підбереззі. Аптечними пунктами будуть опікуватися відповідальні працівники. Вони відстежуватимуть, які ліки затребувані і купуватимуть їх за готівку. У перелік не входять наркотичні та сильнодіючі препарати. При амбулаторіях та ФАПах виділять окремі кімнати для зберігання медикаментів», – каже Галина Майко.


Замовлятиме їх  відповідальний медпрацівник, який знає потреби населення. Знижка на всі медикаменти буде 6% від роздрібної ціни. Якщо проект буде вдалим, на Горохівщині планують відкрити ще 8 таких аптечних  пунктів, а далі – і по всій Волині.

Читайте також: 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024