На Горохівщині почали будувати завод із переробки молока

07 Жовтня 2020, 17:12
4747

У селі Галичани на базі сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Степ» розпочалося будівництво заводу з переробки молока.

Про це повідомляє пресслужба Горохівської РДА. 7 жовтня голови райдержадміністрації Сергій Мишленик та районної ради Тарас Щерблюк спільно із директором департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрієм Горбенком побували у селі Галичани.

Як зазначив заступник директора кооперативу Михайло Стецюк, повна вартість будівництва становить 1,5 мільйона гривень. Держава відшкодувала вартість обладнання на суму 700 тисяч грн.

На початках планують створити 3-4 робочих місця з числа місцевих жителів. Основна мета будівництва заводу – об'єднати здавачів молока (одноосібників), щоб від продажу молока вони отримували гідну плату, адже на сьогодні вона зовсім не задовольняє селян.

У подальшому планують власне виробництво твердих і м'яких сирів. Окрім сирів з часом буде налагоджено виробництво і йогуртів.

На даний час кооператив забезпечує молочною продукцією за помірними цінами Горохівську центральну районну лікарню.  В перспективі – школи, дитсадки, інші лікувальні заклади.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024