Леонід Хведчак – кандидат у депутати Волинської обласної ради від «Європейської Солідарності»

10 Жовтня 2020, 15:28
1517

«Маючи за плечима десятирічний досвід очільника великої сільської ради Рожищенського району, я чітко усвідомлюю важливість функцій обласної ради у розвитку свого регіону», – каже Леонід Хведчак.

Уже три роки, як Кременецька сільська рада увійшла у склад Копачівської об’єднаної територіальної громади. Отриманий досвід засвідчив те, що об’єднанні територіальні громади, особливо сільські, потребуватимуть підтримки обласної ради у вирішенні наболілих питань.

Останні десять років інтереси Рожищенського району у Волинській обласній раді представляли мешканці обласного центру. Відповідно, тісного контакту органів місцевого самоврядування із депутатами обласної ради не було.

«Враховуючи вищевикладене, мною було прийняте рішення йти на ці місцеві вибори до обласної ради. Маючи юридичну освіту та чималий досвід балотуюсь з однією метою – відстоювати інтереси усіх жителів наших громад, допомагати вирішувати нагальні місцеві проблеми, спілкуватись із людьми, щоб тримати руку на пульсі їх проблем», – зазначає кандидат у депутати.

Для забезпечення ефективної роботи, як депутата обласної ради, вирішальним буде налагодити контакт із головами об’єднаних громад. Адже їх пропозиції будуть пріоритетними і Леонід Хведчак робитиме усе, щоб реалізувати їх на практиці.

Не менш важливим фактором ефективної роботи стане новообране керівництво обласної ради, а саме, його здатність об’єднати представників різних політичних сил довкола вирішення наболілих проблем Волині. 

 

Перші кроки після перемоги

 

«Для мене важливим є те, щоб активно продовжувалось будівництво доріг, які на сьогодні потребують капітального ремонту. Я зроблю усе, щоб мешканці сільських населених пунктів не відчули погіршення якості адміністративних послуг після входження в об’єднанні територіальні громади. Ініціюватиму питання створення сучасних адміністративних центрів та віддалених робочих місць у всіх старостинських округах», – каже кандидат.

Бачення реалізації інвестиційних проєктів, які було б варто розвивати для створення нових робочих місць та підвищення рівня життя людей. Сьогодні не прості часи для бізнесу. Кожна громада може стати успішною лише при умові залучення інвестицій. 

«Я вважаю, що пошук інвесторів потрібно починати із запровадження пільг по сплаті орендної плати за землю та встановлення чітких правил для вигідної та довготривалої роботи інвестора», – міркує Леонід Хведчак.

Саме за таких умов громада зможе розраховувати на інвестиції та створення нових робочих місць із достойною оплатою праці. Коли будуть робочі місця, тоді в селах залишатиметься молодь та буде перспектива для розвитку садочків, шкіл та закладів культури.

Не можна обійти увагою вирішення соціальних проблем громад.

«Дуже прикро, що рівень життя наших мешканців не зростає, а навпаки знижується. Для того, щоб забезпечити належний соціальний захист населення потрібно впроваджувати місцеві програми підтримки. Я зроблю усе залежне від мне, щоб забезпечити на обласному рівні функціонування таких програм по підтримці простих людей, які опинились в складних життєвих обставинах», – каже чоловік.

 

Що я уже зробив та чим можу пишатись

 

«Бувши на посаді Кременецького сільського голови, я особисто приклав зусиль для того, щоб сільська рада отримала власне адміністративне приміщення разом із фельдшерсько-акушерським  пунктом та бібліотекою. Мені вдалось провести процедуру передачі від СВК «Кременець» будівлі у комунальну власність. Дане приміщення було капітально відремонтовано, побудовано міні-котельну, підключено усі необхідні комунікації та зручності», – розповідає кандидат у депутати.

Чимало зусиль було докладено для відновлення роботи в громаді дитячого садка. Можна сказати, що заново побудували перший поверх цього приміщення, адже крім стін там нічого не було. А сьогодні – це сучасний спортивний і актовий зал, приміщення для наймолодших жителів – для ясельної групи. Сьогодні там працює три групи.


«Особливу увагу я приділяв культурі та історії громади. Нещодавно, 23 серпня, у день Державного прапора України відбулась важлива для нашої громади подія – освячення Монументу Слави воїнам-односельчанам, які загинули за Україну», – пригадує управлінець.


Мої цінності, якими керуюсь як політик та управлінець

 

«Я є прямолінійною людиною, тому у людях ціную відвертість та порядність. Ніколи не даю пустих обіцянок, оскільки звик за свої слова завжди відповідати.
У своїй політичній діяльності пріоритет ставитиму на спілкування із людьми. Для мене важливо, щоб був тісний контакт громади із своїм обласним депутатом та навпаки. Тому уже відкрив свою громадську приймальну у місті Рожище по вулиці Гагаріна, 47.

Мені б хотілось, щоб досвід об’єднання громад став позитивним та динамічним поштовхом для їх економічного розвитку на теренах Рожищенського краю. 
Я свідомий, що даний процес не буде легким, але із фаховим підходом та європейським баченням розвитку можна досягати поставлених цілей. Саме тому, я став частиною команди, яка відстоює проєвропейські цінності розвитку нашої держави та об’єднала принципових патріотів та професійних людей», – зазначає Леонід Хведчак.



24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром