На майдані в Горохові святкували потрійне свято

20 Травня 2017, 18:13
4332 Джерело: ФОТО Андрія Лися

На днях, у місті Горохів відбулось потрійне районне свято.

Святкування проходили з нагоди Дня Європи, Всесвітнього Дня вишиванки та Міжнародного Дня музеїв

Масштабні події відбувались у четвер, 18 травня на центральному майдані міста. Інформує сайт Горохівської районної ради.

Масове дійство розпочали Тетяна Гарбарчук та Артем Павлюк – учні Горохівської школи  імені Івана Франка.

«Ми, українці, сьогодні на передовій захисту Європейської цивілізації. Наша Революція Гідності була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії є боротьбою за Європу. Тому День Європи – це є наше українське історичне свято».

Саме такими словами старшокласники відкрили свято. Це слова Президента України, які Петро Порошенко сказав у вітанні з Днем Європи.

Першим учасників свята привітав заступник голови районної ради Віталій Клемба.

Директор та екскурсовод Горохівського районного народного історичного музею Ігор Шешко та Лариса Шевеля зробили екскурс у минуле. Розповіли про народження традицій українського вишитого одягу, музейні експонати та закликали вчителів разом з учнями їх поповнювати.

Не забули про горохівчан, життя яких забрала неоголошена війна з проросійськими загарбниками. Цих мужніх чоловіків вшанували хвилиною мовчання.

А це: Ігор Сливка, Сергій Феоктистов, Тарас Герасимюк, Юрій Данилюк, Володимир Павлюк, Роман Луцюк, Олександр Міхєєв та Андрій Ліщина.

На святі не обійшлося й без пісень. Музичне вітання «Це моя Україна» подарувала учениця Підберезівської школи Яна Новосад.

А квартет у складі учнів школи-гімназії міста Горохів зачарував присутніх піснею «Україна - вишиванка». До нього увійшли: Юлія Рощина, Дарина Ріполовська, Марія Цьопко і Катерина Чорноока. 

Аплодував майдан і талановитому юному солісту Назару Лахтюку, вихованцеві БДЮТ у місті Горохів.

Любов до рідної України, гордість за її трудолюбивий, талановитий і героїчний народ – лейтмотив флешмобу «Вишивана Україна в центрі Європи».

У цьому мальовничому та зворушливому дійстві взяли участь творчі колективи Горохівських шкіл імені Івана Франка та школи-гімназії, Будинку дитячої та юнацької творчості у Горохові.

Також, долучились учні навчальних закладів селищ Мар’янівки і Сенкевичівки, сіл Печихвости, Бужани, Зелене, Підбереззя і Мирне.




 

Свій творчий внесок у свято зробили і юні художники району. Виставка їх малюнків «Україна – Європейська держава» викликала неабияке захоплення.

На кінець, Віталій Клемба, головний спеціаліст і методист відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Лавренюк та Олена Підлужна подякували учасникам свята, вручили їм грамоти та  солодощі.


1


2


1

1

1

1

 

 

Коментарі
21 Травня 2017, 01:57
А то нічого ,що в цей день вся Україна була у жалобі . День депортації кримських татар. Чи в Горохові пофіг
25 Травня 2017, 02:00
люди вшановували День Європи та Всесвітній день вишиванки - патріотичні заходи, затверджені на державному рівні. Маєш щось проти...чи жаба давить?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39