Зарплата волинян у вересні: найбільше отримували працівники машинобудівної сфери

03 Листопада 2020, 10:10
705

Середня номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій Волині у вересні становила 9,8 тисячі гривень. 

Загалом по Україні зарплата у весні становила майже 12 тисяч гривень, що вдвічі вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством. Про це інформують у пресслужбі Головне управління статистики у Волинській області.

У порівнянні з серпнем розмір заробітної плати збільшився на 7,0%, а проти вересня – на 10,3%.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, меблів, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, у сферах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середньообласний показник в 1,7–1,4 раза.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати впродовж вересня збільшилась на 4,8% і на 1 жовтня становила 44,5 мільйона гривень, що дорівнює 2,8% фонду оплати праці, нарахованого за вересень. Вчасно не отримали заробітну плату 3,9 тисячі волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, кожному з них не виплачено в середньому по 10,6 тисячі гривень.

Читайте також: Квартирні «розбірки». Інтер’єр-гід від студії дизайну «Омлет»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024