На Горохівщині – критичний рівень захворюваності на коронавірус

06 Листопада 2020, 18:15
3345

Захворюваність на COVID-19 за останній місяць значно поширилася – кількість захворювань збільшилась вп'ятеро.

У Горохівському районі за  останню добу зареєстрували 35 випадків. На активному спостереженні знаходиться 215 лабораторно підтверджених  випадків  COVID-19 – інформують на сайті Горохівської РДА.

Є велика ймовірність щодо переходу Горохівського району до «червоної» зони, що призведе до запровадження жорстких обмежень, від яких потерпатиме малий та середній бізнес, пересічні громадяни.

Зокрема: школи переходять на дистанційну форму навчання, припиняють роботу  магазини промислової продукції (за виключенням  тих, що здійснюють торгівлю засобами гігієни), заклади громадського харчування (за виключенням тих, хто здійснює довезення або виніс замовлення), спортзали та фітнес центри, обмежується рух залізничного та автомобільного громадського транспорту.

Стаціонарні відділення змушені збільшувати кількість ліжкомісць через  велике навантаження хворими на COVID-19 та з підозрою на захворювання. Збільшується кількість ускладнень від даної хвороби та хворих, що потребують кисневої терапії. Через велике навантаження не вистачає лікарів та середнього медичного персоналу.

Тому, щоб запобігти критичній ситуації з неможливістю надання медичної допомоги всім, хто її потребує, необхідно кожному з нас рекомендують дотримуватися карантинних обмежень та уберегти себе від інфікування, зокрема:

- масковий режим у всіх громадських місцях та транспорті, при цьому маска повинна бути вдягнута правильно – закривати ніс та рот;

- масковий режим  в магазинах, на ринку, закладах побутового обслуговування;

- утримання від  масових контактів, гучних святкувань вдома чи в закладах громадського харчування, організації масових заходів в колективах,  в громадських  місцях;

- відтермінування відзначення одруження, хрестин, іменин, ювілеїв до кращих часів;

- при наявності  симптомів коронавірусної хвороби не відвідуйте громадські місця, залишайтесь вдома і повідомте про це сімейного лікаря.

В районі продовжується здійснення перевірок щодо дотримання карантинних заходів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39