«Телевізор – мій лікар», – пенсіонерка із Сенкевичівки, до якої не доїхала «швидка»

20 Листопада 2020, 13:27
2529

Карета швидкої допомоги загрузла в багнюці у полі поблизу міста Горохів. Медики їхали на виклик до постійної пацієнтки - 80-літньої Зої Сороки.

Жінку добре знають усі працівники районного центру швидкої допомоги. Медиків пенсіонерка викликає декілька разів на місяць. Часто турбує біль у серці, до сімейного лікаря, каже жінка, не може додзвонитися, бо та на лікарняному. Про це повідомляє «Суспільне.Волинь».

«Приступ стенокардії вони не можуть зняти, швидку викликаю. Телевізор – мій лікар. Почула, які таблетки на серце, і йду в аптеку. Купую і сама п’ю», – розповідає пенсіонерка в кухні сільської хати.

Читайте також: На Горохівщині рятувальники визволили швидку, що застряла у полі

Карета швидкої застрягла не доїхавши до села, де живе пенсіонерка. На поміч покликали рятувальників. «Поки вони застрягали, я таблетки їла, поки доїла – закінчився приступ», – розповіла Зоя Сорока.

Жінка викликала медиків і нині. «Дуже багато раз вона вже викликає і вона не може дочекатися, коли її побачить сімейна медицина. Сімейний лікар каже їй, що вона хвора, і не може її оглянути», – розповідає фельдшер Валентин Качур.

«Погані дороги, в районі не лише в Сенкевичівці», – розповів лікар з медицини невідкладних станів Валерій Міндюк. Крім того, кожної зміни медики потрапляють на хибні виклики.

«Є ще такі виклики, які нас не стосуються. Наприклад, вони вже навчилися викликати болі в серці, задихаються і ми їдемо, А коли приїжджаєш, виявляється, що треба грубку розпалити, або запалити газовий котел, бо люди одинокі», – каже лікар.

За зміну медики Горохівського відділення отримують до 20 викликів, 60 відсотків з них, зі слів лікаря Міндюка, не стосуються екстреної допомоги.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024