Ощівські випускники просили в Бога мудрості й миру

03 Червня 2017, 07:41
2751

Є в українського народу гарний і благочестивий звичай – на початку і в кінці будь-якої справи просити благословення Господнього.

Закінчення школи – відповідальний етап для випускників, адже перед ними відкрилась безмежна даль самостійного життя.

Щоби подякувати Богові за щасливі роки навчання у школі та попросити доброї долі, 10 випускників Ощівської школи молилися за Божественною Літургією у Свято-Покровському храмі села Терешківці.

1

Святковим був цей день хоча б тому, що не завжди можна побачити у сільському храмі таких красивих молодих юнаків і дівчат. Гарно прибрані у вишиванки, вони зранечку прийшли до церкви. Разом з ними - батьки, родичі, а також класний керівник Наталія Новосад та директор школи Наталія Притолюк.

Майже усі присутні у храмі приступили до святого Причастя. Окрасою Богослужіння був спів місцевого храмового хору під керівництвом регента Валентини Загоруйко.

Настоятель храму митрофорний протоієрей Василій Хомляк побажав випускникам обрати життєвий шлях за покликом душі. Отець наголосив, що випускники повинні не забувати про рідну школу, вчителів, а також завжди прислухатися до мудрих батьківських настанов, адже лише вони є «утвердженням Істини».

1

Усім випускникам, а також їхнім батькам та учителям настоятель храму  побажав многих і щасливих років життя, а також в пам'ять про цей день кожному вручив благословенну просфору, іконку, книжечку та солодкий подарунок. Випускники піднесли в дарунок храму запрестольну ікону.

«Ми сподіваємося, що така добра традиція продовжуватиметься і далі, бо поки в наших серцях є Бог і молитва, доти житиме любов - зазначила класний керівник Наталія Новосад. - Бажаю своїм випускникам здоров'я, радості, миру а найголовніше - доброї долі».

1

Роман НОВОСАД

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024